divendres, 29 d’abril del 2011

ELS JOCS FLORALS A L'ESCOLA

Avui divendres dia 29 d'abril hem celebrat els Jocs Florals a l'escola, ja que quan tocava fer-ho, el dia 23, diada de sant Jordi, era temps de descans escolar. Per això ho hem fet avui amb el lema Regala’m una paraula.
Al matí, l’alumnat de Primària ha rebut els premis als treballs literaris fets a les aules mentre el mantenidor ens feia un breu recorregut pel món del còmic. Hem pogut gaudir de contes i poesies molt macos.
Tots els guanyadors i guanyadores s’han dut un diploma, un llibre, una revista amb les obres premiades i un pom de Farigola.
Durant la cerimònia de CM hem pogut fer entrega d’un diploma als finalistes del certamen literari de lectura en veu alta.
Aquí teniu les fotos que corresponen al Cicle Inicial.
Aquestes són les del Cicle Mitjà
I per últim aquí teniu les del Cicle Superior.

A la tarda, amb l’alumnat d’Infantil hem disfrutat sentint el mini concert de jazz que ens han fet el pare i la mare del nostre company Hugo. Després el Faridrac li ha ensenyat al drac de Sant Jordi les lletres i ha impedit que la ferotge bèstia es cruspís algun nen o nena.
Totes les aules s’han dut un diploma , uns llibres i un pom de farigola.
A l’hora de la sortida, el passadís de l’escola s’ha omplert de paradetes on es podien comprar crispetes, entrepans, galetes, sucs, pastissos, llibres i detallets. Tots els diners recollits serviran per la festa de comiat dels més grans de l’escola.
Com sempre, aquesta diada, ens permet viure plegats una de les festes més maques de la nostra escola i del nostre país.
Gràcies a tothom pel magnífic regal que heu fet a la Farigola: LES VOSTRES PARAULES.
Per acabar aquí teniu més fotos d'aquesta grandiada escolar dels JOCS FLORALS 2011.
Esperem que us hagin agradat tant com a nosaltres i que siguin un bon record.

UN MANTENIDOR MOLT ARTÍSTIC

El mantenidor dels Jocs Florals d’enguany ha estat en Xavier Salvador, dibuixant i il•lustrador que ens ha parlat del món del còmic. En Xavier, de petit es va aficionar a la lectura de còmics i mica a mica es va dedicar a dibuixar-los. Va començar calcant-los i després es va animar a copiar-los. A la Farigola ens ha deixat bocabadats. Amb un full blanc i un retolador negre ens ha fet, en un moment, al Mortadelo, al Spiderman, al Batman, al Capità Amèrica i al Son Goku. A més a més, mentre ens repartien els premis als treballs guanyadors, ens ha fet i ens ha dedicat un dibuix del nostre estimat Faridrac amb una rosa. Ha estat un luxe poder gaudir d’un artista com ell.

Aquí teniu la seva plana web per si voleu veure més dels seus dibuixos.
www.krop.com/xavisalvador

dijous, 28 d’abril del 2011

TALLER INTERCICLE PER A CONSTRUIR EL DRAC DE SANT JORDI

Els nois i les noies de la Farigola hem estat fent un treball col•laboratiu per a construir el Drac de Sant Jordi.
Ha estat divertit compartir el mateix projecte amb amics i amigues de diferents cicles. Tothom tenia alguna cosa a aportar-hi!

dimarts, 26 d’abril del 2011

LECTURA EN VEU ALTA

Us presentem en Roger, el nostre company de tercer que representarà la nostra escola en el VII certamen de lectura en veu alta que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana.
Durant el primer i segon trimestre s’ha treballat a les aules la lectura en veu alta i dijous s’inicien les classificacions.
Els seus companys i companyes aniran a donar-li suport. Esperem que us ho passeu molt bé!

SORTIDA DE 6è A LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA

 Dimarts 5 d’abril, vam anar a Olot a visitar el museu dels volcans i a conèixer-ne un. Vam fer aquesta sortida perquè estem estudiant a Medi Natural el tema de l’estructura de la Terra i els agents geològics interns i externs.
Vam arribar i vam esmorzar. Ens vam dividir en 3 grups i vam entrar al museu. Allà vam veure moltes coses:
- Algunes roques volcàniques com per exemple una columna basàltica.
- Una maqueta sobre la zona volcànica de la Garrotxa: hi ha més de quaranta volcans.
- Un simulador d’ un terratrèmol.
- Un sismògraf: un aparell que detecta els moviments de la Terra i va detectar el terratrèmol del Japó.
- Una maqueta que ens mostrava les diferents capes de laTerra, etc.
Ens van explicar que als Pirineus va haver-hi un terratrèmol molt fort l’any 1428. També ens van dir que a Catalunya hi ha més de 100 terratrèmols l’any, però de baixa intensitat.
En acabar la visita al museu, vam anar al volcà Montsacopa, a tocar d’Olot. Aquest volcà va entrar en erupció fa uns cent mil anys.
Quan vam arribar al volcà, vam poder veure les diferents roques volcàniques com per exemple: cendres, gredes, blocs i bombes.
Després, vam pujar a una mena de torre de vigilància i vam veure unes vistes precioses dels Pirineus.
A continuació, vam entrar al cràter i vam veure un immens prat i molta vegetació. Allà ens van explicar que aquell era el lloc més segur perquè en cas d’una nova erupció del volcà, mai seria pel mateix lloc.
Finalment, vam anar a dinar a la vora de la fageda d’en Jordà. Els faigs creixen a sobre d’una colada de lava de l’última erupció que hi va haver ara fa uns deu mil anys: l’erupció del Croscat.
Va ser molt interessant. Us recomanem anar-hi .
Alumnes de 6è

THE EASTER BUNNY VE A LA FARIGOLA !

Per a celebrar “The Easter” els nenes i nenes d’Educació Infantil de la Farigola vam buscar ous de xocolata que ens va deixar The Easter Bunny .
Va ser molt divertit trobar els ous de xocolata que havia deixat amagats...i encara va estar millor menjar-nos-els !

Punts de llibre del Cicle inicial

First and second grade students made bookmarks

divendres, 15 d’abril del 2011

DANSA ARA

El passat dimarts dia 12 d’abril els nens i nenes de segon vam anar al Palau Sant Jodi a dansar.
Ens ho vam passar molt bé i els nostres pares van poder gaudir dels nostres balls i també dels de 150 escoles que hi van assistir.

dimarts, 12 d’abril del 2011

XERRADA DE L’ESCRIPTOR JORDI FOLCK

La visita d’en Jordi Folck, el 25 de març, ens va semblar divertida i interessant per la manera com ens explicava les coses noves que vam aprendre.
Ens va dir que per ser escriptor s’ha de tenir molta imaginació, disciplina, documentar-se del tema que vols escriure, saber com comença i com acaba la història i sobretot divertir-se.
També ens va dir que si llegeixes molt no s’han de fer faltes d’ortografia perquè es queden les paraules gravades al cap.
La història de “ La guerra dels xiclets” se li va acudir un dia que va anar a la biblioteca, va posar la mà sota la taula, va tocar un xiclet i es va enfadar tant que va començar a cridar i així se li va acudir la història.
Aquest llibre l’hem llegit tots junts a classe durant el 2n trimestre.
 

divendres, 8 d’abril del 2011

HA FLORIT EL CIRERER

          
           
            Sempre ben acompanyat
            d'un alegre i xiroi brogit,
            el nostre cirerer
            enguany ha florit.
 
            Per tots estimat i protegit,
            ara a les seves joves branques
            ens permet contemplar i gaudir
            formosos poms de flors blanques.

dimecres, 6 d’abril del 2011

GOTAGOTHAM - ACTIVITAT SOBRE L'AIGUA A 1r

Avui dimecres al matí han vingut dues senyoretes “científiques” d’Aigües de Barcelona per fer una activitat sobre l’aigua, perquè l’alumnat de primer hem estudiat el projecte de l’aigua.
Una senyoreta es diu Gota i l’altra Tham.
Ens han ensenyat un video sobre el tractament de l’aigua i com es fa per netejar-la i depurar-la, ja que a l’aigua hi ha moltes porqueries que cal eliminar abans de que es pugui fer servir . Tot això es fa a la planta potabilitzadora, que vol dir que fa que l’aigua bruta sigui potable passant tot el procés de depuració.
Després ens han explicat un conte de les aventures que passa una gota d’aigua que va anar a parar al mar i totes les peripècies que passa per poder arribar a casa nostra ben neta. Amb aquest conte també ens han explicat el cicle de l’aigua que nosaltres ja ens el sabem molt bé.

També hem jugat a un joc que consisteix a que nosaltres fèiem de depuradores amb unes ulleres especials i hem tret totes les coses que van a parar a l’aigua i que no hi haurien de ser i que són terriblement dolentes, com plàstics, cabells, papers de plata, oli, medicaments, i un munt de coses que fan malbé la qualitat de l’aigua.
Finalment per acabar ens han regalat una careta amb els personatges del conte de l’aigua, un llibret per pintar i un diploma de vigilants de l’aigua amb els nostres noms, perquè sabem molt bé què és el que no s’ha de tirar a l’aigua i que també hem de procurar no malgastar-la, ja que és un bé escàs i cal conservar-la i cuidar-la no embrutant-la amb porqueries.
Ens ho hem passat molt bé i ens ha agradat molt repassar tot el que ja sabíem de l’aigua.
Les senyoretes científiques ens han felicitat per tantes coses que sabem de l’aigua. Aquí teniu el reportatge fotogràfic:

Untitled from lluisa vinyeta on Vimeo.

dimarts, 5 d’abril del 2011

S’HA ACABAT LA TEMPORADA

Avui els nens i nenes de tercer han fet l’última funció de teatre llegit. Durant aquest trimestre han fet 5 representacions de l’obra “Pinyons de maduixa” a altres grups de Primària.
Aquesta obra està inspirada en el llibre del mateix títol i ha estat escrita per tots els nens i nenes.
A l’obra surten una sirena llaminera, un ogre vegetarià, una bruixa presumida, un fantasma bromista i un mag desesperat.
Al final de l’obra, el públic ha pogut demanar un desig después de menjar-se una maduixa màgica.
Felicitacions per una temporada plena d’èxits!

Treballem la identitat amb llum negra a les classes de PELE

Alguns alumnes de 6è hem treballat conceptes d’Art Contemporani en anglès. L’última sessió del PELE va ser molt divertida, vàrem treballar la nostra pròpia identitat a l’aula de Visual i Plàstica amb la llum negra i noves tecnologies. Donat que enguany estem fent el PELE a les classes de plàstica, ho hem fet en anglès! A banda de conèixer una mica més d’art i noves tecnologies, vam treballar una mica més de vocabulari en anglès.