dissabte, 30 de gener del 2010

SORTIDA AL DELTA DEL LLOBREGAT 28/01/10


Els nens i nenes de quart hem fet una visita guiada al delta del Llobregat. El delta del Llobregat és un espai natural metropolità que ha estat declarat Reserva Natural de Catalunya.
 La sortida ha començat amb un taller informatiu on ens han explicat com s'ha anat formant el delta, quins ocells el visiten, etc. Després, hem fet una visita a l’estany del Remolar, la maresma, la riera de St. Climent i la platja de dunes naturals. Tots aquests espais són zones privilegiades del Delta del Llobregat on hem pogut observar molts ocells.
 Només entrar a la reserva el que més ens ha sorprès ha estat poder observar la vida tranquil·la dels ocells mentre passen per sobre nostre avions en ple enlairament. Els ocells sembla que no els sentin!!
 Tot el recorregut ha estat molt interessant i hem après detalls molt interessants sobre la flora i la fauna del delta, però sembla que l'activitat que ha tingut més èxit ha estat l'observació amb prismàtics des d'un aguait. Tots hem fet molt silenci per no espantar cap ocell i hem assenyalat al nostre dossier els ocells observats.
Per últim, hem dinat al Parc Nou del Prat del Llobregat i després de jugar una mica hem tornat a l'escola. Un cop a l'escola, hem repartit el nostre record de la visita, un punt de llibre molt especial creat per nosaltres mateixos.