dimarts, 3 de novembre del 2009

CASTANYADA PER A TOTHOM!

El passat divendres dia 30 d’octubre vam celebrar la castanyada a l’escola.

Al matí, tots i totes vam portar les castanyes torrades a la classe i els nens i nenes de 4t les van passar a buscar ja que a la tarda es disfressaven de castanyers i castanyeres per a fer el repartiment. Els nens i nenes de 2n i 3r es van encarregar de fer les paperines per a tothom.
Al pati petit , l’alumnat d’Infantil va preparar un deliciós esmorzar i a la sala de psicomotricitat els de CI van gaudir dels contes que va explicar la iaia d’una nena.
Tot semblava anar bé,… però de sobte va arribar a l’escola la gateta Marrameueta molt i molt trista. El Marrameu havia mort perquè quan estaven torrant castanyes amb la castanyera, una castanya li havia petat al morro. Ja us podeu imaginar el disgust que tenia. En Panellet Primet intentava animar-la i la Castanya Ballaruca la consolova però no havia manera de calmar els seus plors.
Sort que els nostres farigolins i farigolines són uns grans artistes i van prometre a la pobre gatona que ballarien per a ella.
A la tarda tota l’escola vam poder gaudir de les danses que havia preparat l’alumnat d’Infantil. Una castanyera molt moderna dirigia les danses i mica en mica la gateta es va sentir millor i va començar a ballar amb la Castanya i el Panellet.
El millor de tot va ser quan tothom es va posar a ballar el ball de la “Txiquicastanyera” que diu així:

1. Mou la cueta
2. Una volteta
3. El breakingdance
4. Piquem de mans

Quina marxa a la Farigola! Tots i totes ballant i fent gana. Per això quan els nens i nenes castanyers van repartir les castanyes ens les vam cruspir ràpidament.
Vam acabar la festa molt contents i sense deixar ni un pellofa per terra.
Dóna gust passar-ho tan bé!
Professorat de la Farigola
Aquí  hi ha les proves: