dissabte, 28 de febrer del 2015

COL·LABORACIÓ AMB L’ESCOLA BRESSOL


Els nens i nenes de segon hem tornat a l’escola bressol a participar en uns racons per als més petits. Aquest cop ha estat molt emotiu ja que la mestra de l’escola bressol havia estat la mestra d’alguns de nosaltres i li ha fet molta il·lusió veure com hem crescut.
Quan hem acabat amb els racons hem sortit al pati a jugar al sorral amb els petitons.
La setmana vinent començarem a treballar amb un altre grup.



LES TORTUGUES I LA POESIA

Avui hem estat a la biblioteca per escoltar poesia. L’Imma ha triat vuit poemes de vuit llibres diferents i els ha llegit amb molta gràcia i com si cantés ja que la poesia s’ha de llegir així. Després, en grups de tres, hem fet una roda de llibres i així cada grup podia anar llegint les poesies que havíem escoltat. Per cada llibre teníem cinc minuts. 


REFORMES A LES AULES DE CICLE INICIAL


Aquests dies els nens i nenes de cicle incial estem emocionats. A les aules estan posant unes pissarres digitals intel·ligents. En elles es pot veure l’ordinador i també es pot jugar com si fos una tablet gegant. Com les altres pissarres normals també es pot dibuixar i escriure però cal fer servir uns retoladors especials. Aquestes pissarres són delicades com la pantalla del mòbil però com que no tenen tapa cal anar amb compte i no donar cops ni pintar amb retoladors de classe


dijous, 26 de febrer del 2015

TREBALLEM EL NÚMERO 2.


A P 3 hem començat a treballar el número 2 , igual que vam fer amb el número 1, ho hem fet amb sorra, amb pintura, a la pissarra... Ens costa una mica ! Però segur que ho aconseguirem.




dimecres, 25 de febrer del 2015

QR MAKING-OF


Cicle Superior (5è i 6è) estan treballant en el Projecte “Geo-Geo”per a la consecució d’un codi QR instal•lats en els 4 punts d’interès.

Aquí teniu uns vídeos on apareixen preparant els àudios en angles, estan del tot professionals com podeu veure!




dimarts, 24 de febrer del 2015

MÉS GRAFISMES A P5

Els nens i les de nenes de P5 ja som uns experts i expertes i cada vegada tenim més bon gust i més traça en fer grafismes. Q bo és fer coses que t’ajuden a aprendre però que t’agrada fer !!





ELS IPADS A EI



Aquests dies hem disposat d’uns ipads que ens han deixat el centre de recursos. Els nens i les nenes d’Educació Infantil de seguida hem après a fer fotos i vídeos i ens hem dedicat a fer fotos a formes geomètriques que tenim en el nostre entorn més proper; les nostres aules i l’escola en general.

dilluns, 23 de febrer del 2015

2n CAP A GRÈCIA

Aquesta setmana els nens i nenes de segon amb el llibre de “La Balena Blanca” hem viatjat fins a Grècia. Divendres la Mercè, mestre de l’escola que coneix molt bé aquest país, ens va explicar la seva geografia, el seu alfabet, ens va llegir un conte en grec i ens va regalar una maqueta de la Acròpolis que és la muntanya que hi ha Atenes plena de temples. També va dur una bandera grega amb els colors de les cases i el mar i el cel i després tots junts vam ballar un sirtakis.



RECULL DE RÈTOLS DEL BANC DE SANG

A l’escala de cicle superior hem penjat els rètols dels quatre bancs de sang que hem fet a l’escola. A cada rètol hem anotat el recull de donants que han passat cada any. Esperem que durant molt temps l’alumnat de quart ho pugui organitzar ja que és una tasca molt solidaria.


divendres, 20 de febrer del 2015

P5:HI HAVIA UNA VEGADA…

Els pirates i els bolets hem gaudit de la visita de l’Hada i la seva cadira màgica. Ens ha explicat un conte maquíssim on sortien els animalons més petits del bosc. L’hem escoltat atentament i els nostres ulls semblaven plats, no volíem perdre cap detall.



dijous, 19 de febrer del 2015

NOTÍCIA P-4


La setmana passada per tal de preparar la festa del Carnestoltes els nens i nenes de P-4 vam complir estrictament les ordres del Sr. Carnestoltes.
El dimarts vam venir a l’escola amb el pijama i el nostre peluix preferit.

El dijous vam venir amb una peça de roba gegant que podia ser del pare, mare,...


POLIESPORTIU DE LA VERNEDA


El  passat, dia 13, els alumnes de 2n vam anar al Poliesportiu de la Verneda a fer una activitat d’Educació Física.
Va ser molt divertida, ja que vam saltar en uns llits elàstics molt grans i després vam fer molts jocs amb les pilotes gegants.
Els monitors i monitores eren molt agradables i fins i tot vam fer viatges en el metro amb tots els companys i companyes.
Ens ho vam passar genial.

Els alumnes de les tortugues i les serps.



COL·LABOREM AMB L’ESCOLA BRESSOL

Avui un grup de vuit nens i nenes de segon ham anat a fer de “germans grans” a l’escola bressol i hem ajudat els més petits a fer collage, plastilina i collarets. Després hem jugat i ballat amb ells una estoneta


dimecres, 18 de febrer del 2015

ORDRES BOGES A P3 .

La setmana del Carnestoltes a P3 van seguir les ordres boges: portar pijama, roba gran ,maquillats i sabates i mitjons diferents.

Mireu que guapos estàvem.


CLASSIFIQUEM COSSOS GEOMÈTRICS.


Aquest trimestre a P3 estem treballant els cossos geomètrics: esferes, cubs, cilindres, prismes...

Ens agrada jugar amb ells i tenim unes caixes per classificar-los.




dilluns, 16 de febrer del 2015

FONIX

Ja tenim els finalistes per al concurs del Fonix







ROBA MOLT MOLT MOLT MOLT GRAN

Dels pares, de les germanes, de les mares, dels germans... els farigolins i farigolines han buidat els armaris dels més gran de casa i han vingut a classe. Mireu quina elegància...




dijous, 12 de febrer del 2015

PRACTICANTS A INFANTIL

Les aules d'Infantil s'han omplert d'estudiants de la Universitat Ramon Llull. Us presentem l'Hug, la Joana, l'Alba, la Mar, la Maria i la Marina. Els hi desitgem una bona estada


COL·LABORACIÓ AMB L'ESCOLA BRESSOL


Els nens i nenes de segon hem anat de nou a l’escola bressol a participar en uns racons per als més petits. Les mestres ens han explicat què calia fer i ens ham assegut en unes taules petitones on hem fet plastilina, collage i collarets. Després hem posat disfresses i hem fet riure als més petits




dimecres, 11 de febrer del 2015

BENVINGUDA ALS NOSTRES PEIXOS.


Aquests dies s’han incorporat a la classe dels Dofins uns membres molt especials, són els nostres peixos.
Hem pogut estudiar molt bé les diferències amb els dofins i a més, ens encanta cuidar-los i posar el seu menjar.
No ens podem descuidar cap dia, ens fa més responsables.
Estem molt agraïts per aquest regal tan meravellós.
Moltes gràcies.
Els Dofins.


PAUTA MONTESSORI A 1R B

Ara que portem 1 mes d’aquest 2n.trimestre haureu pogut veure l’evolució que han fet els vostres fills i filles en quant a lectoescriptura... oi que sabeu que ja coneixen la pauta Montessori? Ens ajuda a fer la mida correcta de cada lletra i així no confondre la “e” amb la “l”, per exemple... Us deixem unes fotografies del 1r dia que els hi vam presentar el full de pauta.

I per cert, ho fan fantàsticament bé!!



1r B TREBALLEM EN GRUP I PREPAREM L’EXPOSICIÓ.


Els nens i nenes de la classe dels cavalls ja hem acabat el projecte, i ara ens queda anar a a explicar-ho a la classe dels nostres amics i amigues de 2n.B “les serps”.
Per anar a fer aquesta exposició oral abans ens preparem molt bé el que volem dir i com ho volem dir.
Hem decidit entre tots fer uns murals petits de cada qüestió que ens vam plantejar sobre els cavalls. Ens hem posat a treballar per grups, cada taula tenia una pregunta a resoldre i amb ajuda d’imatges, amb ajuda de la nostre memòria i amb ajuda dels llibres hem confeccionat uns murals ben xulos i, sobretot, ben pràctics que ens serviran a l’hora d’explicar als nens i nens de 2nB tot el que hem après sobre els cavalls.
A més a més hem après a treballar en grup on cadascú tenia una feina a fer i una responsabilitat i de la mateixa manera, cadascú havia de saber compartir amb al resta del grup tant el material, com els seus aprenentatges i d’aquesta manera poder ajudar-nos entre tots i aprendre tots plegats.

Ha estat una tarda ben divertida, i això que el Rei Carnestoltes ens havia fet venir en pijama!


PENJADA DE CARTELLS A LES MOTOS II


Continuem la penjada de cartells a les motos a la vorera de l’escola. Com ja us vam explicar en un article anterior, segons la normativa de l’Ajuntament de Barcelona no es poden aparcar motos a la majoria de voreres de la ciutat. Per aquest motiu l’Ajuntament ha creat uns espais reservats per aparcar les motos.
El fet de no respectar la normativa dificulta el pas dels vianants, especialment a la part de la vorera on hi ha la llar d’infants, ja que és on la vorera és més estreta.

Esperem que poc a poc la nostra penjada de cartells tingui efecte i la gent comenci a fer servir els aparcaments de motos que tenim molt a prop de l’escola.


dimarts, 10 de febrer del 2015

BONA NIT

Avui a l’escola tothom ha vingut amb pijama i un osset... shhhhhhhh era hora de dormir...



LES BEE BOT HAN ARRIBAT



Aquesta setmana han arribat a 2n els simpàtics robots que ens ajudaran a fer càlcul aproximatiu de distàncies i perímetres i ens ajudaran a passejar pel nostre barri.






GUANTANAMERA.
Durant unes quantes sessions de música, els i les alumnes de 5è. hem estat treballant els ritmes cubans amb la cançó de “Guantanamera”.
Vam començar aprenent el ritme de “clave” per anar afegint instruments com el güiro, els bongos i finalment els instruments e placa i els Boomwhackers per posar una melodia base sobre la que podem cantar la famosa cançó. Ens ha costat una mica perquè  no és fàcil tocar un ritme i escoltar que el company del costat n’està fent un altre, però això és el que fa una orquestra.

Finalment ho hem anat ajuntant tot amb capes, com si fos un deliciós pastís, i aquí en teniu el resultat.


dilluns, 9 de febrer del 2015

HIVERN A P3.


A les classes de P3 estem treballant l’hivern. Aprofitant que aquests dies ha fet molt fred hem dibuixat ninots de neu.


diumenge, 8 de febrer del 2015

EXPLIQUEM ELS NOSTRES PROJECTES.

Aquesta setmana, els nens i nenes de Segon hem voltat per les classes de Cicle Inicial per explicar els nostres projectes, hem pogut aprendre coses noves de les serps i de les tortugues. 
Les mestres us felicitem pel gran esforç que heu fet a l'hora d'explicar tot allò que sabeu de manera entenedora als altres companys i companyes. Ho heu fet molt i molt bé!


divendres, 6 de febrer del 2015

INICIEM LA COL•LABORACIÓ AMB L’ESCOLA BRESSOL.

Les “serps” i les “tortugues” hem anat per primer cop a treballar amb els nens i nenes de l’escola bressol. Els hem fet un cop de mà i ho hem passat molt bé.


PRACTICANTS A L'ESCOLA.

Universitat de Barcelona: Practicants a l’escola.

Us presentem la Joana, l’Anna i la Marina. Són estudiants de Formació del Professorat de La universitat de Barcelona. Estaran a les aules de segon, tercer i sisè fins al mes de maig.


GUÀRDIA URBANA A 2n.

Aquesta setmana han vingut dues convidades a l'escola molt especials. L'Esther i la Maria Jesús ens han explicat aspectes importants de la seva professió de guàrdia urbana i amb l'ajut d'un power point molt divertit ens han fet reflexionar sobre les pròpies conductes segures i de risc, comportaments responsables, prevenció i civisme. 
Per acabar, hem jugat a "Taurons i peixos", un joc semblant al tradicional " Polis i cacos" que ens ha fet adonar-nos com són de vulnerables els vianants (representats com a peixos) al costat dels vehicles (representats com a vehicles).


dijous, 5 de febrer del 2015

CLUB DE LECTURA


El dijous 5 de febrer es va celebrar una altra sessió del Club de Lectura de l’ escola. El Club de Lectura vol ser un espai d’ intercanvi d’ idees, impressions i opinions entre mestres i mares.
L’ últim llibre comentat ha estat :“MALDITO KARMA” de David Safier. Hem passat una estona molt agradable. La propera trobada serà el proper dijous 5 de març i el llibre que comentarem serà:

EL GUARDIAN INVISIBLE”  de Dolores Redondo.
Esperem la vostra col·laboració per fer un club més gran i més ric
Fins el mes de març.


dimecres, 4 de febrer del 2015

HEM VISITAT ELS GEGANTS DE L’ESCOLA.

Dilluns, 2 de febrer de 2015, els nens i les nenes de 3r i 4t (cicle mitjà) vam anar al cinema i després vam visitar una exposició de gegants escolars.
Ens va agradar molt i vam veure-hi els nostres gegants, en Robacols i la Sajolida, acompanyats dels seus companys gegants/es.

Semblava que s’ho estaven passant molt bé.


 



dimarts, 3 de febrer del 2015

ARRIBA L’ HIVERN


Les nenes i els nens de la classe de segon hem fet un llibre de pestanyes sobre l’ hivern.
Hem après quan comença i quan acaba l’ hivern. Si a Barcelona neva. Les fonts de calor naturals i les artificials i què vol dir la combustió.
A més a més hem fet dos experiments, hem fet neu amb un …bolquer ¡ i hem pogut apagar una espelma sense bufar.


P5 I LA GEOMETRIA


A P5 continuem avançant i aquesta setmana hem manipulat canyetes per reproduir algunes formes geomètriques. Ha sigut molt divertit i de seguida hem sabut com crear les nostres pròpies formes.


diumenge, 1 de febrer del 2015

LES “TORTUGUES” IMAGINANT

Les “tortugues” hem anat a la biblioteca de l’escola a veure la col·lecció d’àlbums il·lustrats que han dut de la Biblioteca Josep Benet. Hi ha un llibre que ens ha agradat molt: parla dels colors i de quin ofici podem tenir si triem un color.



EN ROBACOLS I SAJOLIDA A LA MOSTRA DE GEGANTS.

Els nostres gegants es van acomiadar ahir a la tarda dels nens i nenes de la Farigola. Durant una setmana estaran exposats al Pati Manning, juntament amb altres gegants i gegantons d’altres escoles.
Aquesta mostra es fa en motiu de les festes de Santa Eulàlia.

Han marxat contents ja que saben que dilluns rebran la visita del Cicle Mitjà però us conviden a tots i a totes a que els vingueu a veure!!