dimarts, 23 de desembre del 2014

US DESITGEM BONES FESTES !!!



Bon Nadal i Feliç 2015 !




NADALES DE QUART A P3.

Els nens i les nenes de quart han vingut a P3 i ens han cantat una nadala en anglès ("Shake up Christmas"),ens ha agradat molt i ho han fet molt bé.


dilluns, 22 de desembre del 2014

P3 A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA.


Aprofitant l’exposició de llibres de Nadal els Patufets i els Tabalets hem anat a la biblioteca a veure llibres relacionats amb les festes de Nadal. Ens han explicat algun i ens ha agradat molt!


CREIX AMB EL PEIX


Divendres, dinou de desembre, vam anar a Mercabarna per realitzar l’activitat Creix amb el Peix al Centre Interactiu del Peix. L’espai del CIP  és un museu, únic a tot Catalunya, especialitzat en el peix comercial i els productes pesquers.
Al CIP vam descobrir el recorregut que fa el peix i el marisc, des que es pesquen fins que arriben a taula i també vam visitar el Mercat Central del Peix de Mercabarna.

També ens vam quedar a dinar al CIP, per afavorir uns hàbits alimentaris saludables. Tot el peix era molt bo!!!! Cal tenir en compte que cal menjar suficient peix, d'acord amb les recomanacions de la Dieta Mediterrània.



EL PARE DEL TIM ENS VISITA

Els nens i les nenes de P5 hem rebut la visita del pare del Tim i ens ha explicat el seu ofici: és científic. Ens ha explicat una mica en que consisteix la seva feina i ens ha deixat bocabadats fent un experiment per explicar la flotació dels cossos. Ens ha encantat observar el que passa posant aire congelat  dins de l’aigua... Aprofitem per animar a les famílies d P5 a venir i compartir la seva feina amb nosaltres i agraïr al pare del Tim la seva visita. Gràcies Marcus!!




diumenge, 21 de desembre del 2014

LES OBRES SEGUEIXEN


I continuen les obres... malgrat hi ha una mica d’enrenou a les sortides i entrades dels patis i hem de compartir els lavabos creiem que l’esforç de tots valdrà la pena.


CONCERT DE NADAL


L’escola de música ha organitzat un concert de Nadal on alguns farigolins i farigolines han demostrat ser uns grans artistes. Ha estat emotiu i solidari ja que tots els diners de les entrades que s’han recollit es faran servir per ajudar a aquelles famílies que més ho necessiten. 


dissabte, 20 de desembre del 2014

CAP A PAKISTAN.


Els nens i nenes de segon hem aprés moltes coses sobre Pakistan. La família del nostre company ens ha ensenyat com és el país, la gent que hi viu, els animals, els diners que fan servir, i els menjars típics. Ens han regalat el nostre nom escrit en urdú i ens han convidat a samoses que són com unes crestes farcides de verdures. Al final ens han fet un dibuix amb henna. 


ON ESTÀ LA PORTA??


Les obres dels lavabos continuen. Aquest matí ens ha sorprès que han tapiat una porta. A partir de gener l’entrada als lavabos serà només pel passadís de cicle inicial i, en el passadís estret que comunica el pati d’Infantil amb el passadís central hi haurà l’accés per a un nou lavabo amb dutxa adaptada.


dijous, 18 de desembre del 2014

dimecres, 17 de desembre del 2014

TORTUGUES A LA BIBLIOTECA


Les tortugues, durant el mes de desembre, hem visitat la biblioteca per veure tots els llibres que han arribat sobre el Nadal. El més curiós ha estat explicar als nostres nous companys d’Ucraïna i Pakistan les tradicions catalanes.






NOTÍCIA A E I.


Ja sabem de qui eren els ulls que van aparèixer al pi del pati de P3,eren d’un tió màgic que volia sortir. Hem trucat a l’Oncle Buscall que acompanyat dels seus amics la Bastona i el Colgafocs l’ han ajudat a treure el nostre tió.

Ara ens toca cuidar-lo i alimentar-lo força.
Moltes gràcies Oncle Buscall !. Fins l'any vinent.



  

ACTUACIÓ A L’ESCOLA BRESSOL


Aquest matí les “tortugues” i les “serps” hem anat a l’escola bressol de la Farinera a fer l’actuació nadalenca davant els més petitons. El públic ha rigut, ha plorat, ha aplaudit i s’ha mogut amunt i avall però han parat tots i totes quan hem començat a cantar. En acabar ens han regalat uns bombons i una figura molt maca que han fet amb fang, una ampolla i una pinya.

Ho hem fet tant bé que les mestres ens han demanat si, passat festes, podrem anar algun dia a donar un cop de mà amb els nens i nenes de l’escola bressol. 






JA NO QUEDEN NI LES PARETS


Les obres segueixen endavant. Ara ja no hi ha tant soroll ja que han desaparegut fins i tot les parets dels lavabos!
    De moment el que han posat nou són les portes.


NOTÍCIA A QUART.



El passat 10 de desembre ens va visitar l’Alfred Buqueras, pare del nostre company Adrià i entrenador de l’Equip Paralímpic de Vela de la Selecció Espanyola. Va estar una sessió molt interessant i una lliçó de superació personal. 


dimarts, 16 de desembre del 2014

NOTÍCIA A E.I !!!


Al pati de P-3 hem trobat uns ulls enganxats a un arbre.
De qui poden ser ???
Us anirem informant...



divendres, 12 de desembre del 2014

3r AL TEATRE.


Ahir, dijous 11, l’alumnat de tercer va anar al Jove Teatre Regina a veure els Pastorets Superestel. L’obra està relacionada amb el llibre de lectura col·lectiva que hem llegit aquest trimestre a la classe: El dimoni sense feina. 
Pastorets Superestel  és una obra molt original i entretinguda. S’hi expliquen les peripècies dels pastors que volen arribar a Betlem, entre balls i cançons.

Les cançons ens van semblar molt divertides i els actors ho feien molt bé. També hi havia alguns efectes de so i llum molt sorprenents. 



NADAL A P3.


Hem començat el mes de desembre i els Patufets i els Tabalets preparem el Nadal, hem decorat les nostres classes i ens han quedat molt boniques, tenim fins i tot un Pare Noel que ens vigila...





ESTADÍSTICA DEL TEMPS A P5


Els nens i les nenes de P5 cada dia mirem el temps i queda reflectit en un calendari on indiquem el temps que fa. Quan el mes ja ha acabat ho plasmen a la pissarra i elaborem una estadística per veure com ha anat el temps del mes que ha acabat. Al principi ens costava una mica, ara ja ho entenem perfectament i volem fer estadístiques de més aspectes de la nostra vida a l’aula.




P5 DECOREM DE NADAL



El Nadal s’acosta i hem pensat que seria bona idea decorar els nostres espais i que quedessin d’allò més bonics. Aquí teniu una petita mostra de com fem unes estrelles gegants i la mar de brillants.



JA NO TENIM SOSTRE


Aquest matí els paletes han tret el sostre dels lavabos per poder començar a fer la nova instal·lació. Tota la runa queda al pati i cada matí ve un camió a recollir-la. 



dimecres, 10 de desembre del 2014

SENSE RAJOLES

  
Avui han començat a arrencar les rajoles del lavabo de les nenes. Totalment protegits amb ulleres i guants, els paletes han anat picant totes les rajoles. La veritat és que han fet molt soroll.

També han tirat a terra tots els envans dels lavabos dels nens. 



NOVA SAFATA SENSORIAL A P3!



Aquesta setmana els Tabalets i els Patufets tenim una nova safata sensorial on podrem manipular, experimentar investigar amb diferents  materials. En aquesta ocasió les mestres han posat diferents tipus de pasta i diferents objectes .



dimarts, 9 de desembre del 2014

NADAL LLEGINT


La biblioteca de l’escola ja té preparada l’exposició de llibres sobre Nadal. Durant aquestes dues setmanes l’alumnat ja podrà gaudir d’una bona estona de lectura amb els clàssics de Nadal.


COMENCEN LES OBRES


Aquest matí l’equip de construcció del Consorci de Barcelona ha iniciat les obres dels lavabos de la planta baixa. Primer han vallat la zona d’obres i, a la tarda, han tirat a terra el lavabo de les nenes.

Us mantindrem informats diàriament de l’avanç de la construcció.



El TIÓ HA ARRIBAT AL CICLE INICIAL


 Aquest matí, entre les aules dels "Cavalls" i les "Tortugues" ha aparescut un TIÓ la mar de cofoi.

Ara cal alimentar-lo per a que el darrer dia de classe cagui alguna que altre sorpresa.

MOLTES GRÀCIES CARLA


La biblioteca de la Farigola ja gaudeix d’un nou prestatge dedicat als àlbums il·lustrats. Durant aquest trimestre, la comissió de  biblioteca ha fet una bona feina d’actualització de la bibliografia i ha pogut gaudir del suport de la tècnica d’educació del Centre de Recursos Pedagògics. A part dels seus coneixements ens ha regalat tota la col·lecció d’àlbums il·lustrats que podeu veure.


dijous, 4 de desembre del 2014

LES NOSTRES MATES (P5)


Els nens i les nenes de P5 tenim tantes ganes de treballar que sempre estem preparats per aprofitar el moment i el material.
Es veure uns números i ja tenim la necessitat d’endreçar-los, comptar, iniciar petites sumes... anem pel bon camí!!





P5 FEM DE PÚBLIC.



Els nens i les nenes de P5 juntament amb els companys i companyes de P4 hem gaudit de la representació de Nadal dels nens i nenes del Cicle Inicial! Ens han agradat molt els contes i cançons i és que ens encanta el Nadal i totes les coses boniques que porta! Hem aplaudit amb moltes ganes!!