diumenge, 30 de novembre del 2014

CAÇADORES DE LLIBRES.



Divendres a la tarda hem rebut la visita de les mares convidades per a fer de caçadores de llibres, la Mar, mare d'en Pau, la Marta, mare d'en Miquel i la Montse, mare de l'Oriol ens han portat un munt de llibres relacionats amb el Nadal de tres biblioteques diferents. Després de fer-nos cinc cèntims de cadascun dels llibres ens han explicat un conte entre les tres d'una manera molt especial. La Montse narrava el conte, la Marta el dibuixava a la pissarra i la Mar posava música de fons. Ha estat molt original. Gràcies pel vostre esforç i dedicació!


divendres, 28 de novembre del 2014

LA SOFIA I EL ZAKARIA



Els nens i les nenes de P5 estem de sort!! Tenim un company nou a la classe dels bolets i una companya nova a la classe dels pirates. Us presentem al Zakaria i a la Sofia. Els hi hem fet molt bona rebuda i d’aquí poc ja estaran d’allò més integrats en la rutina de la classe.


dimecres, 26 de novembre del 2014

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR


Avui ha estat un gran dia per a la Farigola i per a totes les escoles de Catalunya.
Els pares i mares han votat als seus futurs representants en el  Consell Escolar.

També els mestres hem votat als seus futurs representants.



IRELAND IS GREEN


Us presentem els pares de la Martina. Han vingut a segon a explicar com és Irlanda, el país del pare. Hem aprés que Irlanda és una illa verda plena d’ovelles que a vegades queden atrapades als penya-segats. També hem vist que els autobusos, les cabines de telèfons i les vies del tren són verdes. Que a Irlanda prenen té a totes hores i que esmorzen millor que nosaltres. A Irlanda plou cada dia  una mica i per això hi ha tanta herba verda.
A Irlanda juguen a futbol amb les mans i a “hurling” que és com un tennis on has d’aguantar la pilota en una pala de fusta. Has de dur casc i màscara a la cara perquè sinó et pots trencar les dents com li va passar al pare de la Martina quan era petit.
També hem aprés a fer collarets celtes i ens hem menjat un pastís que havien fet amb té.
Els hi donem les gràcies ja que han dedicat molt temps a preparar tot i ens han regalat un collaret a les "Tortugues" i a les "Serps"




dimarts, 25 de novembre del 2014

ELS TABALETS I ELS PATUFETS FEM EL NÚMERO 1.



Els nens i nenes de P3 aprofitant que estem treballant el numero 1 a la classe de Psicomotricitat hem representat el  numero 1 amb el propi cos.


divendres, 21 de novembre del 2014

UN EQUIP FANTÀSTIC!


Dia del Nen, 25 è aniversari dels drets dels Infants, festes populars... qualsevol motiu que impliqui canalla, compromís, solidaritat i implicació fa que el nostre equip de monitors de menjador es posi en marxa.
Un gran equip, unes bellíssimes persones, uns bons professionals que han fet que tota la canalla de menjador reclami i es manifesti a favor del drets dels infants.
En 25 anys s’ha disminuït la mortalitat dels més petits i s’ha augmentat la seva escolarització però encara queda molt per fer.
Petits grans actes com el d’avui fan que els nostres fills i filles siguin conscients del que tenen i per què cal que continuïn lluitant.

Xino_ Xano: heu fet molt bona feina!  


EL PAPI I LES GRANOTES



Avui hem explicat un conte d’una granota i un cigne. Cada dia expliquem el conte d’un animal i el nen o nena que té un peluix el pot portar a classe. Avui han dut unes granotes molt divertides i al Papi  li han agradat molt. Hem decidit fer una foto i escriure una notícia. 



dimecres, 19 de novembre del 2014

PARACAIGUDES A P3.


Els nens i les nenes de P3 ens  ho passem molt bé a la classe de psicomotricitat, aquesta setmana desprès de fer jocs amb pilota hem fet servir un material nou: un paracaigudes !.

Ens ha agradat molt fer-lo servir i les sensacions que teníem quan passàvem per sota.

dilluns, 17 de novembre del 2014

TREBALLEM LA SIMETRIA.


Els nens i les de P5 treballem la simetria aquesta vegada amb pintura i observant com una part queda exactament com l’altre. Continuarem treballant aquest concepte amb altres tècniques i aviat us ho ensenyarem.



A P-4 CELEBREM LA FESTA DE SANT MARTÍ.


El divendres 14 de novembre els nens i les nenes de P-4 vam sortir al carrer a celebrar la Festa Major del barri.
Tots i totes anàvem molt elegants amb una corbata dels colors de l’arc de St. Martí.
En primer lloc vam visitar el mosaic que hi ha a l’edifici de la Caixa del carrer del Clot, també vam passar pel mercat per recordar l’escultura de St. Martí que havíem conegut l’any passat. I finalment, vam arribar al Parc del Clot on ens esperava una fantàstica actuació musical.
Tot i que la pluja ens va fer una mica la guitza vam poder ballar i cantar tots plegats.




LES VISERES DE P5


En aquestes dates ens hem tornat a apropar a la llegenda de Sant Martí, el patró del nostre districte i per gaudir de la festa encara més guapos i guapes ens vam fer unes viseres amb els colors de l’arc de Sant Martí. Quina patxoca que fèiem!!




diumenge, 16 de novembre del 2014

LA FIRA BOJA .


Aquí teniu la paradeta de la farigola a la Fira Boja de Sant Martí. Ha estat tot un èxit d’organització, participació i venda!! 
Gràcies a tots i totes els que heu col·laborat. 





dissabte, 15 de novembre del 2014

SEGON: ANEM AL METGE.


El CAP del Clot ha celebrat el seu vintè aniversaris i ha convidat  l’alumnat de segon del barri a fer un tomb per les seves instal·lacions.
Les tortugues i les serps hem anat i hem pogut veure la sala d’extraccions i  les consultes de pediatria. Ens han explicat com s’extreu la sang, com es fa un electrocardiograma i ens hem pogut escoltar el batec del cor i els pulmons. També ens hem mirat les pupil·les i ens han fet  una xerrada sobre com tenir cura de les nostres dents.

En marxar ens han regalat un raspall de dents amb pasta i un sobre amb fitxer per fer a l’aula.






ANIVERSARI DEL PAPI


El diumenge 16 de novembre és l’aniversari del Papi, la tortuga mascota de l’aula de 2n A. Farà 36 anys i avui ho hem celebrat a l’aula.
Com fem amb els nens i les nenes de segon, en Papi s’ha endut al seu terrari un acròstic partint de les lletres del seu nom.

Després en Papi ens ha convidat a un manat de pastanagues.


dijous, 13 de novembre del 2014

UN CACA DE REGAL


La classe dels cavalls hem anat a la guàrdia urbana muntada . En sortir ens han regalat palla, pinso, garrofes, una ferradura i els hem demanat una bossa plena de caca per a l’hort de l’escola.

La caca l’hem regalat als nens i nenes de cinquè que són els encarregats de l’hort. 

1r.B ANEM A LA UNITAT MUNTADA DE LA GUÀRDIA DE BARCELONA.


La classe dels cavalls estem de sort! Hem anat a veure a la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
Ens han ensenyat totes les seves dependències i a més a més, vam coincidir amb el ferrer. Vam poder veure com li tallaven les “ungles” i li canviaven les ferradures. Un cop per setmana ve el ferrer a arreglar les peülles, i un cop cada 6 o 8 setmanes els hi canvien les ferradures. Quina sort poder veure-ho!!
A més a més, ens van deixar muntar a cavall i des d’allà dalt veiem moooolt bé!
Ha estat una sortida ben divertida! I a més a més hem après moltes coses!





CAVALLS I ESPORT AL CICLE INICIAL.


Aquesta setmana els nens i nenes de 1r hem fet la sortida de “Cavalls i esport”. Hem anat al Parc de l’Oreneta en autocar i allà hem fet una activitat amb els ponis. Ens hem pogut muntar i també els hem tocat, observat, pentinat, cuidat...

Hem tingut un gran dia, feia un sol magnífic i hem aprofitat per estar una estona al parc i poder gaudir del joc lliure entre nosaltres. Ens ho hem passat molt bé!




LA TARDOR HA ARRIBAT A L’HORT.


Aquests dies a l’escola comença a fer fresca i són moltes les pistes que ens indiquen que ara si que ha arribat la tardor. Heu vist com està l’enfiladissa de l’hort?


LES TORTUGUES JA TENEN CARPETA DIGITAL.



Els nens i nenes de segon A hem creat  una carpeta a l’ordinador per poder guardar documents i imatges. Com les carpetes que tenim a les aules, a cada carpeta li hem posat el nostre nom.


dimecres, 12 de novembre del 2014

ELS TABALETS VISITEN A EN PAPI.



Els Tabalets hem anat de visita a la classe de 2n a conèixer la seva mascota , és una tortuga que es diu Papi. Els nens i les nenes de 2n ens han explicat moltes coses sobre les tortugues.





dimarts, 11 de novembre del 2014

ELS SENTITS I LA FRUITA DE TARDOR A 1r.

Hola famílies!
Aquesta setmana us vam demanar la vostra col·laboració per tal de fer un petit tast d’alguns fruits i fruites de tardor, i alhora, experimentar amb els diferents sentits del nostre cos: vista, oïda, gust, tacte i olfacte, i saber quin d’aquests, ens ajuda a tenir més informació d’una fruita.
Vam passar una tarda diferent i ben divertida! I anàvem apuntant tot allò que el propi sentit ens donava... mmmmm.. què bones estaven les fruites!!






dilluns, 10 de novembre del 2014

PASTANAGUES A P 3.



Els nens i les nenes de P3 hem sembrat pastanagues, hem posat un calendari i cada dia mirem si han crescut una mica, desprès els encarregats les reguen. A veure si aviat tenim pastanagues !!!



diumenge, 9 de novembre del 2014

MÉS DE LA NOSTRA TARDOR (P5).



Ens encanta remenar les nostres caixes de la tardor!! Fer classificacions de fulles, enfilar-les per fer un torre de fulles, tocar l’escorça de l’azina surera, mirar les pinyes senceres i les rosegades pels esquirols.. Els bolets i els pirates continuem gaudint de la tardor!!


JA TENIM TERRARI !!!!!!


EN PAPI ESTRENA TERRARI.

Avui el senyor José ens ha fet entrega del calaix que hem dissenyat els nens i nenes de segon per fer un terrari a la nostra tortuga. Finalment les mesures que havien calculat i dibuixat en un planell coincideixen aproximadament amb un armari vell que hem tombat i que ara decorarem.
A la tarda, en Benjamí ens ha dut sorra i la Papi ha pogut estirar les cames.

Ara ens tocarà decorar el contorn i posar-li branques i pedres.


EXPRESSIÓ ORAL A 2n .



A partir del projecte del nom de la classe, les tortugues, treballem l'expressió oral.
Cada setmana demanem a quatre alumnes que portin informació d'algunes de les preguntes que van sorgir a principi de curs, quan vam preguntar què els hi interessava saber de les tortugues.
Aquesta setmana els hi ha tocat fer l'explicació a la resta de companys i companyes a l'Eric, la Nerea, en Kevin i en Víctor i ho han fet molt i molt bé.
Aprofitem per donar les gràcies a les famílies per col•laborar amb la recerca d'informació.



dimecres, 5 de novembre del 2014

SORTIDA DE 2n A LA BIBLIOTECA.


Avui hem fet una sortida a la biblioteca El Clot- Josep Benet.
Ens ha donat la benvinguda la Carme, responsable de la secció Infantil. Primer, ens ha fet una breu explicació per saber trobar els llibres que volem de manera ràpida i després hem fet un joc per parelles per tal d'anar buscant llibres de la biblioteca a partir de diferents pistes.

Ha estat un matí divertit i molt inetressant, de ben segur que hi repetirem!




dimarts, 4 de novembre del 2014

DIES DE PLUJA…


Dies de pluja, dies de jocs divertits a la classe. Aquí teniu una petita mostra de que bé ens ho passem els nens i les nenes de P5 quan juguem a construccions, nines, eines, tren… i és que al temps dolent, millor li posem bona cara!




dilluns, 3 de novembre del 2014

ANEM AL LICEU.


Els nens i nenes de 2n. Vam anar dimarts passat al Gran Teatre del Liceu a escoltar “La petita Flauta Màgica”, una adaptació de l’òpera d’Amadeus Mozart.
Allà vam veure uns personatges fantàstics i bons com el simpàtic protagonista Papageno, el príncep Tamino i la princesa Pamina. També Sarastro, el savi guardià de la Llum i la Veritat.
La malvada Reina de la Nit i el Monostatos, volen que la dolça princesa sigui dolenta. Però al final triomfa l’Amor i l’Amistat. El Papageno troba la seva estimada Papagena, i el príncep Tamino i la princesa Pamina reben el disc solar de SArastro.
Com nosaltres ens vàrem portar molt bé, també portàvem el nostre disc solar.

Els cantants ho van fer molt bé i el Papageno ens va fer riure una bona estona. És el nostre heroi.