dijous, 26 de maig del 2011

ELS PROJECTES DELS MÉS PETITS

Els nens i les nenes de P3 continuem aprenent coses dels Elefants i dels Dofins!!
Aquesta setmana hem intentat  fer-nos una idea de la textura de la seva pell. El Tabalets han tocat panses i figues que són seques i arrugades com la pell dels Elefants  i els Patufets olives que són llises i suaus com la pell dels Dofins.
Com que gairebé sempre tenim molta gana, una vegada ja hem tocat, hem tancat ulls per imaginar i sentir millor…. ens ho hem menjat tot!!!

dimarts, 24 de maig del 2011

JOCS FLORALS DE SANT MARTÍ

Us presentem la Paula, la nostra companya de segon. La seva poesia “La Margarida” que va guanyar els Jocs Florals de l’escola,  ha estat guardonada amb l’accèssit al segon premi en els Jocs Florals del districte de Sant Martí. Enhorabona!!!

FARIDRAC A BÈLGICA

Mireu quina foto ens ha enviat el Faridrac. Aquí el teniu amb el seu amic l’osset anglès i el lleó de les neus francès. Crec que han fet amistat i ara volen marxar plegats a Birmingham….

P3 I P4 AL LICEU

 EL DIMARTS, 17 DE MAIG, LES CLASSES DE P3  I  P4  VÀREM ASSISTIR A LA REPRESENTACIÓ DE L’OBRA “Petruixka” al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
ENS VA AGRADAR MOLT LA MÚSICA I ELS PERSONATGES DEL BALLET.

divendres, 13 de maig del 2011

PLANTER DE MONGETES A 1r

Els nens i nenes de 1r estem estudiant les plantes, què necessiten per créixer, com s'alimenten, per on i per tal de veure-ho ben bé hem plantat mongetes. Unes les hem deixat dins l'armari, a les fosques i les altres a fora. Les hem regat igual, però les de dins l'armari són blanques i dèbils. No han pogut fer la funció clorofílica perquè no han tingut llum del sol. Les que sí que s'ha alimentat bé i han crescut esplèndidament, les hem regalat als de 5è per tal que les plantin a l'hort de l'escola i així podrem veure com van creixent durant el que queda de curs i també l'any vinent.
Aquí teniu les fotos.
 Aquestes són les que han tingut tots els elements que els cal per créixer bé: aire, aigua i llum del sol.
 Aquestes són les que NO han tingut llum del sol. Estan blanques i dèbils...
Aquest és el moment en què hem fet el lluirament del planter de les mongetes als nens de 5è. Ara només cal esperar que es facin molt altes i s'enfilin pels pals.

dimecres, 11 de maig del 2011

EN FARIDRAC MARXA A A BÈLGICA PER ANAR A UNA REUNIÓ

Sí, sí, ho llegiu bé, a Bèlgica!
Aquests dies la nostra mascota s’està preparant per assistir a una reunió sobre el projecte Comenius- Etwining a Bèlgica. La canalla l’està ajudant a omplir la seva bossa de viatge on posarà un pijama, unes botes d’aigua, un paraigües, un mapa, una camera de fotos, crema solar, un pom de farigola, uns xupa-xups i uns regals per a la resta de mascotes: un lleó de les neus, un esquirol i un parell d’ossets.
El Faridrac viatjarà amb avió i esperem  que no es perdi. Bon viatge!!

dilluns, 9 de maig del 2011

UNA TÓRTORA AL PATI

Avui  a la pineda del pati , hem trobat  una cria de tórtora. Possiblement en el seu primer intent de vol ha caigut a terra. Els nens i nenes l’hem agafada i en tindrem cura d’ella per si la podem salvar i retornar a la pineda.
Sabem que alimentar ocells sense l’ajut de les seves mares és una mica complicat…

dimecres, 4 de maig del 2011

UNA NOVA AMIGA PEL FARIDRAC

Us presentem l’Ariadna, la filla de la nostra companya Carol, mestra de l’USEE. En Faridrac ha estat encantat de poder trobar una nena de la seva mida. Mireu quin goig que fan!

MOLTES GRÀCIES

Encara que ja fa uns dies que ens vam cruspir tanta xocolata , volem agrair a la família del Marc i la Noelia que ens regalessin i ens fessin arribar la mona de sisè per poder compartir-la entre els companys i companyes de la seva classe i els seus fillols. Estava boníiiiiiiissima!

dilluns, 2 de maig del 2011

VISITA A L'AQUÀRIUM

Aquest matí les nenes i els nens de 1r, hem anat a l'Aquàrium a veure peixos  i a fer un taller sobre taurons, ja que els estem estudiant. Ha estat molt interessant, ens ha agradat molt tot el que ens han explicat i hem après moltes coses sobre aquests peixos que són un xic misteriosos...
Mireu les fotos