dijous, 31 de març del 2011

GRÀCIES I SORT, ANNA !!

Amb motiu d'un concurs de trasllats del personal d'administració i serveis que s'ha desenvolupat durant els últims mesos, us hem d'anunciar que avui, dia 31 de març, l'Anna ha hagut de deixar el seu lloc a una nova administrativa, la Montse, que prestarà el seu servei a partir d'avui mateix. Tot l'equip docent de La Farigola, així com el personal de serveis i moltes famílies hem valorat molt positivament la dedicació i l'esperit de servei que ha caracteritzat l'Anna durant aquests 2 anys i mig que ha estat entre nosaltres. És una professional i una persona excel·lent. Que tinguis molta sort, Anna!

dijous, 24 de març del 2011

Visca les dents netes!

Avui a  l'alumnat de 1r ens han vingut a explicar com ens hem de raspallar les dents per tal de tenir-les ben netes i sanes i que no ens surtin càries.
També ens han ensenyat un vídeo que mostrava com en són de dolents els bacteris que es queden per entre les dents i , per acabar, ens han dit quins aliments són bons i sans per a les dents i per als nostres ossos i quines coses són les que no hem de menjar gaire. Sabeu quines són oi?   Sí, sí, les llaminadures...!
Aquí teniu una foto del vídeo que hem vist.

CAP AL FONIX

Us presentem en Raúl i en Lucas els dos alumnes de Cicle Superior que representaran la nostra escola en el concurs Fonix.
En aquests concurs es valoren els coneixements de llengua anglesa d’ alumnat de totes les escoles de Catalunya.
Els desitgem molta sort!!

dimecres, 23 de març del 2011

La Mona de Pasqua de 6è

El jovent de 6è ja està vivint els seus últims mesos com a farigolins i farigolines. Amb aquest motiu, la comissió de mares i pares que s’encarrega del seu comiat està preparant, amb molta il·lusió, tot un seguit d’activitats per tal que guardin un gran record del seu pas per la nostra escola.
Però entre tots els hem de fer costat! El proper dimecres 20 d’abril se sortejarà una mona de Pasqua ben especial. La podeu veure a l’aparador de la Pastisseria La Palma al carrer del Clot 72-74 (http://www.pastisserialapalma.com/). Si voleu participar-hi, no dubteu de comprar números per al sorteig. Segur que a la sortida de l’escola l’alumnat de 6è us n’ofereixen. Recordeu que tard o d’hora, tots arriben a 6è!
Molta sort i molt bon profit!
En cas de resultar guanyadors/ores del sorteig, podreu recollir la mona a la pastisseria mateixa a partir del dia 21 d’abril.

dimarts, 22 de març del 2011

BENVINGUDA PRIMAVERA!!

Els nens i nenes de primer i segon experimentem amb colors i hem fet aquest mural decoratiu per donar la benvinguda a la primavera. Us agrada?

dilluns, 14 de març del 2011

TORNEM A PARTICIPAR

Com que el nostre bloc ens agrada molt perquè el fem entre tots , és nostre, és viu i dinàmic, aquest curs tornem a participar al concurs de l'Edublocs. A veure si enguany tenim sort...!

diumenge, 13 de març del 2011

EN FARIDRAC DE VACANCES


La nostra mascota ha aprofitat aquesta setmana blanca per anar als Pirineus i poder veure la neu. Li ha encantat veure les muntanyes enfarinades i els avets colgats de tanta neu.
En Faridrac s’ho ha passat molt bé fent ninots de neu, lliscant en trineu i fent una passejada amb raquetes.
L’últim dia volia esquiar però no hi havia esquís de la seva mida.....
Esperem que no s’hagi refredat....

diumenge, 6 de març del 2011

UN PREMI A UN BOSC MOLT ESPECIAL

Un altre premi per a la Farigola!!
Aquest cop ha estat la comparsa formada per pares mares i alumnat de l’AMPA de l’escola que ha guanyat un premi en la desfilada de la rua del Clot- Camp de l’Arpa.
Mireu bé la foto i podreu veure un autèntic bosc amb arbres, flors i bolets.

divendres, 4 de març del 2011

DIA DELS ANIMALONS

Avui la Farigola estava plena d'animalons.
Pel passadís hem vist conills, gats, marietes, tigres, ratpenats, aranyes, papellones i aquests ferotges lleopards i, a les aules  de 1r, mireu quina colla n'hi havia....!
Que guapos, oi?

 

dijous, 3 de març del 2011

UN PREMI PER A LA NOSTRA ESCOLA

Recordeu aquest parell de noies? Són la Carme de sisè i la Givanna de cinquè. Els logos que van dissenyar pel programa Comenius van ser escollits com a representants de la Farigola davant el concurs europeu i, finalment, va ser el de la Carme qui va guanyar el primer premi.
Avui a la reunió de delegats i delegades els hem fet entrega d’una samarreta que ens han enviat els companys i companyes de l’escola francesa de Besançon amb el logo fet per la Carme.
També ens han enviat una samarreta petitona que creiem li pot anar bé al Faridrac...
Un logo farigolí està present per Europa. N’estem orgullosos.

DIA DEL PIJAMA

Mireu que curiós…. és la primera reunió del delegats i delegades que es fa en pijama i no és que tothom s’hagués dormit sinó que avui hem vingut a escola sense necessitat de vestir-nos.
La reunió ha estat seriosa i hem valorat la setmana de les arts i hem revisat les normes de funcionament de centre. Entre tots i totes hem variat algunes normes i n’hem creat de noves.
En finalitzar la reunió hem fet entrega, en nom de tota la canalla de l’escola, d’unes samarretes amb el logo ACE a la Carme i a la Givanna.

LA VISITA DE L’HISTORIADOR

Fa pocs dies que ens ha visitat un historiador, en Pasqual, per respondre les nostres preguntes sobre l’edat antiga ( sobretot dels romans ). La classe de 5èB vam anar a la classe de 5èA i vàrem estar tots junts. Els nens i nenes de 5è havien preparat les preguntes; quasi totes eren sobre els romans. El Pasqual ens ho va contestar tot perfectament, tot que unes preguntes li van costar més de respondre que d’altres.
Us posem algunes de les preguntes que es van fer:
- Com era la vida dels romans?
- A què jugaven els nens i nenes romans?
- Per què als romans els feia tanta gràcia veure morir la gent en les lluites de gladiadors?
- Com es va inventar la túnica romana?
- Com es va inventar l’escriptura?
- Una dona podia ser gladiadora?
- Qui eren més presumits les dones o els homes?
Tota aquesta colla de preguntes i més ens les va anar contestant el Pasqual. Entre fer preguntes, escoltar, aprendre, riure i passar-s’ho bé, va passar l’estona.
Al final alguns nens i nenes li vam demanar autògrafs! Que pilotes!! Jejeje.
Agraïm al Pasqual per venir a l’escola i ensenyar-nos tantes coses!!! Gràcies!
Ha estat redactat per: l’Agar i la Marina de 5èB!

dimecres, 2 de març del 2011

DIA DELS PENTINATS ESTRAFOLARIS

Dimecres ens ha tocat venir de casa amb uns pentinats una mica difents als que portem cada dia. Ens hem fet cues, ens hem tintat els cabells, ens hem posat perruques, diademes, pinces, clips, gorros, antenes, llaços....
Mireu quina fila feien les profes.

APRENEM HOQUEI

Les nenes i nens de 1er hem començat a practicar hoquei en una activitat organitzada conjuntament per l’Institut Barcelona Esports i la Federació Catalana d’Hoquei.
Durant aquest trimestre comptem tots els dimecres amb la presència de dos monitors de la Federació que ajuden la canalla a aprendre els principis bàsics d’aquest esport, tant amb els patins com amb l’estic.
Si algú fa afició i vol continuar practicant l’esport fora de l’horari escolar que ho comuniqui al Xavi, que us posarà en contacte amb la Federació per saber els clubs que hi ha al barri.

PRIMERA OBRA AMB TAPS


Ja sabeu que la nostra escola participa amb altres escoles europees en diverses activitats. Una d’elles era recollir taps de plàstic. La Farigola ha estat l’escola que més taps ha recollit i aquí teniu la primera feina que hem fet : la bandera d’Eslovàquia. Ja veureu que contents es posa la canalla de l’escola eslovaca.
Voleu veure les fotos del procés? Aquí les teniu
 

P3 I ELS CONTES

Fa uns dies a P-3 vam rebre la visita de dues mestres jubilades, que molt amablement ens van explicar dos contes. Els nens i les nenes van gaudir sentint "Els bons amics" i "El llop, el garri, l'ànec i l'oca" i compartint una estona amb dues persones que no volen deixar d'estar en contacte amb els infants. Moltes gràcies i quan volgueu tornar l'Escola Farigola estarà encantada.



dimarts, 1 de març del 2011

DIA DEL COLOR

Aquesta setmana ens toca obeir un seguit d’ordres boges… i sabeu per què?
Aquest cap de setmana és Carnaval i ja se sap que a Carnaval tot s’hi val.
Dimarts ha estat el dia del color i tots i totes hem vingut a escola amb roba d’un sol color.