divendres, 25 de febrer del 2011

SORTIDA AL PLANETARI DE L'ALUMNAT DE 1r



Avui divendres al matí, tots els nens i nenes de 1r, hem anat a CosmoCaixa, al Museu de la Ciència, a visitar el planetari. Allà hem vist els planetes, els estels i les constel·lacions, que tenen formes molt curioses. També hem vist com és que es fa de nit i com s’amaga la llum del sol. mentre la terra va girant al voltant del seu propi eix.
Mentre un grup era dins el planetari, l’altre grup hem visitat el bosc inundat que representa la selva de l’Amazònia. És molt interessant veure els arbres i els animals que hi ha per sota l’aigua.
També hem vist el pèndul de Foucault que a mesura que la terra va girant,  va marcant el pas del temps.
Ens ha agradat molt i hem vist i après moltes coses interessants que no sabíem.

BTV VISITA L'ESCOLA

Som presentadors per un dia. Això és el que hem pogut fer els de 4t A per al programa Catacrack de la BTV. Una miqueta de nervis però ha sortit genial.
Hem parlat de la nostra escola i hem explicat els diferents espais i les activitats que fem.
Ha sigut una experiència genial. Ara ja tenim ganes de veure’ns per la tele, esperem que a tots us agradi.

dimarts, 22 de febrer del 2011

ELS DE 1r A L'AULA D'ANGLÈS


First grade students get fun learning vocabulary about their body

divendres, 18 de febrer del 2011

DANSANT AL SO DE LA MÚSICA

Avui divendres dia 18 arribem al final del nostre projecte interdisciplinar d'escola : la setmana de les arts. Dediquem el dia a la música i la dansa, per la qual cosa, hem dibuixat mentre escoltàvem fragments de música, deixant anar la nostra imaginació (de fet no érem nosaltres que movíem el llapis, era la música que ens movia la mà…) ,hem buscat quins sentiments i quins records ens venien al cap en sentir un seguit  de músiques Ha estat molt bé i ens han sortit coses molt interessants.
Després del pati, el Cicle Inicial ha pogut gaudir d’una “master class” tots plegats, al vestíbul de l’escola. Hem seguit les instruccions de la Gemma i hem sentit la música dins nostre ballant, expressant el nostre cos amb els moviments que la música de diferents estils ens suggeria. Els de Cicle Superior hem fet una sessió "salsera" amb uns profes molt especials i els d'Infantil hem gaudit amb actuacions musicals de les mestres. Llàstima que ara no tingui cap foto....Tot i això, ha estat genial...!!!  Aquí podeu veure un reportatge del què ha estat el matí per als del C. Inicial.


Més tard, a la tarda, totes les farigolines i farigolins des de P3 a 6è, o sigui, TOTA L’ESCOLA ! hem fet un "flashmob" al pati gran. Hem ballat el “Do, re, mi”. Ha estat molt emocionant i bonic...!!! Mireu, mireu

dijous, 17 de febrer del 2011

DIA DEL CINEMA

 
I avui dijous ha tocat el que anomenen setè art  i hem convertit l’escola en un autèntic cinema. Entre altres coses hem vist l’evolució de les pel·lícules, hem gravat una pel·lícula al pati, hem descobert el cinema en blanc i negre i hem hagut d’anar a  comprar les  entrades.
El millor del dia ha estat quan, en algunes de les sales de projecció , hem pogut menjar crispetes.
Fins i tot alguns han guanyat un Óscar. Només faltava la catifa vermella...

dimecres, 16 de febrer del 2011

DIA DE LA LITERATURA

Avui ens ha tocat fer un recorregut pel món de les lletres i hem conegut personatges de contes populars, amics d’en Geronimo Stilton, la juguesca que va fer Phileas Fogg i el món secret d’en Harry Potter. I no us penseu que ens ha donat temps de llegir totes aquestes obres de la literatura… les hem conegut fent gimcanes, escoltant un taller de contes, veient les senyoretes fent una obra de teatre i investigant a internet.

dimarts, 15 de febrer del 2011

DIA DE L’ESCULTURA I L’ARQUITECTURA

Avui hem continuat amb el treball de les set arts i ens ha tocat l’escultura i l’arquitectura.
Hem començat el dia veient un seguit d’escultures de tots els temps i cultures. Després, a cada curs, hem anat fent coses diferents: hem inventat i construït escultures, hem anat a la conferència que ens ha fet un arquitecte, hem fet una gimcana per l’escola en busca d’unes peces gegants per reproduir l’escultura de Dona i Ocell d’en Miró i hem dissenyat els interiors d’un edifici i hem vist els edificis més curiosos que hi ha per tot el món....
A veure demà què passa ja que els farigolins i farigolines estem demostrant ser uns grans artistes!!!

dilluns, 14 de febrer del 2011

DIA DE LA PINTURA


Avui hem començat el projecte interdisciplinar dedicat a les set arts. Durant una setmana els nostres nens i nenes treballaran la pintura, l’escultura, l’arquitectura, la literatura, el cinema, la música i la dansa.
Aquest matí, en entrar a l’escola, cada classe ha recollit un sobre tancat on hi havia el trencaclosques de diferents quadres de pintors com Van Gogh, Picasso, Magritte, Gauguin, Dalí, Haring, entre d’altres i durant tot el dia hem estat fent diverses activitats per conèixer el món de la pintura.
A veure demà que ens toca….

diumenge, 13 de febrer del 2011

L'ALUMNAT DE 1r EXPERIMENTEM AMB L'AIGUA

Les nenes i els nens de 1r estem estudiant el projecte de l'aigua, perquè és el nom d'una de les nostres classes. Dijous vam estar experimentant com és el cicle de l'aigua i alhora vam veure els 3 estats que pot tenir l'aigua: líquid, sòlid i gasós, per la qual cosa vam congelar aigua, la vam escalfar fins que va tornar a ser líquida i fins que es va evaporar. A través de l'evaporació i condensació a la tapa del recipient, es va formar un núvol i va ploure dins el mateix recipient de l'experiment...!. Així vam poder veure tot el cicle de l'aigua de forma ràpida i clara. Va ser molt interessant. Aquí teniu un petit reportatge.

EN FARIDRAC BALLA SARDANES

Aquest cap de setmana, aprofitant les festes de Santa Eulàlia,  la nostra mascota ha anat a veure com es ballen les sardanes.
Ja fa uns dies que està veient els nens i nenes de tercer al passadís de l’escola assajant aquesta bonica dansa i volia veure en què consistia.
En Faridrac s’ha fet una mica d’embolic amb les potes però li ha encantat veure que, en una sardana, tothom està agafat de les mans formant un cercle . També ha disfrutat molt veien els músics de la cobla en especial el que tocava el flabiol i el tamborí.
En Faridrac ha quedat encantat… Ja ho deia Joan Maragall : La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan.

CONEIXEM ALUMNAT D’HOLANDA

Alguns nens i nenes de sisè hem anat a conèixer un grup de nois i noies que han vingut d’Holanda a fer un intercanvi d’estudiants a l’institut Salvador Espriu.
Hem pogut parlar en anglès i els hem preguntat una pila de coses. Per acabar els hem ensenyat a ballar una sardana. Creiem que s’han fet una mica d’embolic amb les passes....

divendres, 11 de febrer del 2011

EL CICLE INICIAL "IMITA" MARISCAL

  
"Our first and second grade students,  here at la Farigola went to see an exhibition called "Mariscal en la Pedrera".
In class they studied Mariscal´s work and made beautiful drawings, sketchs, illustrations and animated letters.
While enyoying the activity and creating great memories, they were learning both visual arts and English".

diumenge, 6 de febrer del 2011

TOTA L’ESCOLA ASSAJANT


Aquí ens teniu assajant la coreografia del ball que farem el proper divendres 18 de febrer com a cloenda de la setmana interdisciplinar.
Aquest ball és una adaptació d’una fashmob (un aplec llampec)  que podeu veure al video de Youtube que us posem a sota.
Ja sabeu que les flashmob són trobades que la gent prepara i coordina gràcies a les xarxes socials i que acostumen a  fer-se en llocs públics. Nosaltres la farem al pati de la Farigola.
Mireu-lo bé per si voleu practicar una mica...

dimecres, 2 de febrer del 2011

P-4 A L’AEROPORT DE SABADELL

ELS NENS I LES NENES DE P-4, APROFITANT QUE ESTEM TREBALLANT ELS AVIONS, HEM ANAT A L’AEROPORT DE SABADELL.
ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ, ENS HAN DEIXAT PUJAR A UNA AVIONETA, I N’HEM VIST MOLTES DIFERENTS. TAMBÉ HELICÒPTERS , HIDROAVIONS I HEM VIST ALS BOMBERS.