divendres, 28 de gener del 2011

P-5 APRÈN MATES AMB ELS COMPANYS I COMPANYES DE SEGON

Els nens i nenes de segon han fet 24 baralles de cartes amb la numeració del 1 al 9 perquè els seus companys i companyes de P-5 les puguin utilitzar quan facin mates. Amb les cartes poden jugar a endevinar quin número va davant i darrera i quins números són parells o senars. També poden endreçar la tira numèrica de gran a petit o de petit o gran.
Esperem que treguin profit del regals que els hem fet.

dijous, 27 de gener del 2011

El Cicle Inicial va a l’exposició de Xavier Mariscal

Les nenes i els nens del Cicle Inicial, hem anat a la Pedrera a veure una exposició de Xavier Mariscal, un dibuixant i dissenyador que ha fet moltíssimes coses, fins i tot es va inventar un gos d’atura molt simpàtic que va ser la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.: el Cobi.
Ens ha agradat molt tot el què ha fet i també ens ha agradat molt veure La Pedrera, una casa que està feta de pedra, té les parets i els balcons ondulats en comptes de rectes i que la va fer Antoni Gaudí, que també va fer la basílica de la Sagrada Família.
Aquí podeu veure una mica de cada. La llàstima és que no ens van deixar fer fotos dins l'exposició ni filmar...

dimarts, 25 de gener del 2011

ELS TRANSPORTS PÚBLICS

Aquesta és la Gemma, un monitora del TRAM que vindrà tota la setmana  a fer  xerrades a l’alumnat de Primària.
L’objectiu de la xerrada és potenciar l’ús del transport públic per tal d’estalviar diners i energia i saber com ens hem de comportar quan viatgem en el tramvia.

ELS GRANS ENSENYEN ELS PETITS


Avui els nens i nenes de segon hem anat a jugar a cartes amb l’alumnat de P-4. Aquest cop hem fet unes cartes amb numeració fins al cinc. Les cartes tenien diferents dibuixos: piruletes, flors, abelles, cors, escuts.... i les havien d’endreçar de gran a petit i de petit a gran. També posavem una carta girada i havíen d’endevinar quina cara era. Ens ho hem passat molt bé fent de mestres. 

diumenge, 23 de gener del 2011

2n i P3 JUGUEM A CARTES PLEGATS

Els nens i nenes de segons de Cicle Inicial hem fet un joc de cartes per a l’alumnat d’Infantil. Per als més petitons hem fet tres cartes amb dibuixos perquè puguin aprendre a comptar de l'1 al 3.
Primer els vam explicar com havíem fet les cartes i deprés els vam ensenyar uns models. En acabar ens vam posar al costat de les seves taules agenollats a terra i vam estar una bona estona jugant plegats. 
I sabeu què?
La majoria de la canalla de P-3 es sabia molt bé la numeració!!

divendres, 14 de gener del 2011

EL FARIDRAC TORNA DE VACANCES

Ja som tots i totes de nou a l’escola per iniciar el segon trimestre. El nostre drac també ha tornat i ens ha explicat que aquest Nadal s’ho ha passat molt bé i ha aprofitat per descansar. 
En Faridrac vol desitjar-nos un bon any!! Mireu quina feinada va tenir per poder empassar-se els dotze grans de raïm....
 

dilluns, 10 de gener del 2011

Benvingut tothom al segon trimestre.

Benvingut tothom al segon trimestre del curs i al nou any 2011.
El Nou Farigolí desitja que aquest any que acabem d'encetar sigui bo per a tothom i que poguem acomplir els objectius que entre tots ens hem marcat com a comunitat educativa. Un d'aquests objectius és ser feliços tot fent cadascú la nostra feina. SALUT i BON ANY!