dilluns, 20 de desembre del 2010

BON NADAL i FELIÇ 2011 !

EL NOU FARIGOLÍ us desitja molt bones festes de Nadal i que el 2011 sigui un any amb salut, amor i pau per a tothom.!

Cantada de nadales

Avui els nens i nenes del Cicle Inicial hem fet una cantada de nadales a La Farinera. Enguany no hem pogut convidar tots els nostres companys i companyes de l'escola per qüestió d'aforament, així és que hem tingut uns espectadors que sempre són molt agraïts: les nenes i els nens d'Educació Infantil i les famílies del Cicle.
Esperem que us hagi agradat tant com a nosaltres ens ha agradat de fer i us desitgem molt bon Nadal! Aquí teniu unes quantes fotos. Cliqueu a sobre per ampliar-les.

 

diumenge, 19 de desembre del 2010

BON VIATGE

La nostra companya Stacey marxa a passar els dies de Nadal amb la seva família als Estats Units. Li desitgem unes bones vacances!!!!!!!!

divendres, 17 de desembre del 2010

FARIDRAC

La nostra mascota ja té nom.
Es diu FARIDRAC.
Aquest és el nom que han triat els nens, les nenes i el professorat de la nostra escola.

dijous, 16 de desembre del 2010

EL DRAC FA AMICS

Avui la nostra mascota ha estat voltant per l’escola i ha conegut dos personatges que no havia vist mai.
Li hem explicat que el Tió ha arribat fa poquet a la Farigola i ara l’hem d’anar alimentant per què l’últim dia de curs ens cagui algun regalet.
Els nens i nenes li donen peles de fruites, galetes i algun tros d’entrepà.
El drac no acaba d’entendre tot això dels cops de bastó…

dimecres, 15 de desembre del 2010

ELECCIONS PER TRIAR EL NOM DEL DRAC

Avui a l’hora del pati hem fet les eleccions per triar el nom de la nostra mascota. Els noms que podíem escollir eren: GOGO, FLAMITAS, AVENTURER, VIATGER, FARIDRAC I PUF.
Tots els nens i nenes de l’escola i el professorat han portat el seu vot i demà al matí, amb l’ajuda dels delegats de primer, mirarem quin ha estat el resultat de les votacions.
Aviat el nostre drac tindrà un nom!!!!

Misteri resolt

Resulta que ja sabem de qui eren els ulls.... d'un tió Màgic que ha crescut al nostre ametller. Hem trucat ràpidament a l'Oncle Buscall i, juntament amb els seus amics, ens ha regalat un bonic tió. Ara ens toca cuidar-lo i alimentar-lo força. Ens cagarà alguna cosa? Aviat ho sabrem!!!!

dimarts, 14 de desembre del 2010

XERRADA SOBRE LLEONS

Avui ha vingut a la Farigola l’Oriol a fer una xerrada sobre lleons als nens i nenes de P-5 . L’Oriol és fotògraf de natura i  viatja pel món fotografiant tota  mena d’animals. Ens ha dut fotos per veure com és la sabana (que és  el lloc on viuen els lleons) , ens ha explicat com s’organitzen per caçar i com cuiden de les seves cries. Hem vist fotos del lleons jugant, caçant, bevent,  passejant, menjant i dormint. Hem vist fotos de lleons joves i grans.També ha portat  la camera que fa servir per fotografiar els animals i ens ha explicat que el dia que va passar més por va ser quan el va atacar un goril·la.


Ulls misteriosos al pati d'EI...

NOTÍCIA !!!
AL PATI D’ EDUCACIÓ INFANTIL HAN APAREGUT UNS ULLS MISTERIOSOS...
US CONTINUAREM INFORMANT. 

Diversió i aprenentatge amb pilotes a P3

A P3 ens divertim i aprenem a l’hora!! Per poder practicar el traç horitzontal d’una manera més divertida vam fer camins amb pilotes.
Haviem de llençar-la ben fort perquè fes un camí mooolt llarg!!

HEM PARLAT DELS DRETS DELS INFANTS AMB LEO MESSI...!

El passat dijous, 9 de desembre, tres alumnes de 6è de la nostra escola, la Noelia, el Marc i la Laia, van representar La Farigola, en un acte organitzat per UNICEF com a cloenda de l'activitat "Celebrem els drets dels infants i parlem-ne amb en Leo Messi". A l'àrea de Ciutadania s'han treballat els drets dels infants, i en relació amb el dret "al descans, al lleure, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat, i a participar lliurement en la vida cultural i artística” (article 31) l'alumnat va haver de preparar un joc amb material reciclat. Posteriorment, es van presentar aquests jocs al Leo Messi qui va gaudir jugant amb els infants com un nen més. Cal recordar que en Leo Messi, a més d'un excel·lent jugador de futbol, és ambaixador de bona voluntat d'UNICEF i una gran persona. Una experiència inoblidable!!!

dilluns, 13 de desembre del 2010

EL DRAC A LES PANERES

L ‘alumnat de sisè, aquest Nadal, sortejarà un parell de paneres per recollir calerons de cara a la seva festa de comiat de la Farigola.
Les paneres són a l’entrada de l’escola i a la nostra mascota se li feia la boca aigua quan ha vist la quantitat de coses bones que contenen.
Si voleu participar del sorteig podeu comprar les participacions als nens i nenes de sisè.

EL DRAC A LA PEDRERA

Aquest cap de setmana el nostre drac ha estat fent un volt per Barcelona i ha anat a visitar la Pedrera ja que l’obra de Gaudí el té intrigat.
En un principi es pensava que havia nevat sobre la casa però després, en pujar al terrat, ha descobert que eren mosaics blancs que guarnien la part alta de l’edifici.
El que més li ha impressionat és la teulada plena de xemeneies cobertes de mosaics de colors que brillen amb el sol.
Després el drac ha fet una bona passejada pel Passeig de Gràcia i s’ha comprat un gelat.Esperem que no es refredi...

LA FARIGOLA CAMPIONA

Fa uns dies que us estem informant del procés de selecció del logo que ha de representar totes les escoles que participem del programa Comenius e-twining. La Farigola  participava en el concurs amb dos logos tal i com ho feien la resta d’escoles. La nostra escola va triar el logo d’Eslovàquia com el més maco. Doncs sorpresa!!!! El logo més votat per la resta d’escoles europees ha estat el de la nostra companya de sisè, la Carme. Enhorabona a la Farigola i enhorabona a la Carme.

dilluns, 6 de desembre del 2010

SELECCIÓ DEL LOGO EUROPEU

Ja sabeu que, aquesta setmana, l’alumnat de 4t, 5è i 6è s’encarregaven de triar un logo d’entre tots els finalistes de la resta de països europeus que participen del projecte. Cada país havia presentat dos logos i l’única condició és que la nostra escola no podia votar els seus propis logos.
El guanyador a la Farigola ha estat un dels  logos presentat per Eslovàquia.
Esperem que els nostres logos tinguin sort a la resta d’escoles!!!
Aquí teniu al seleccionat pels nostres farigolins i farigolines.

diumenge, 5 de desembre del 2010

SIMULACRE D’INCENDI

 
Divendres a l’escola vam fer un simulacre d’incendi.
Només vam trigar 3 minuts i mig en desallotjar l’escola i cap persona va estar en perill. Tots i totes vam sortir amb calma al pati fent cas de les indicacions del professorat i del monitoratge de menjador.
Va ser tot un èxit!

POEMA DEDICAT AL DRAC

Els nens i nenes de 3r han fet un poema a la nostra mascota.
El drac està content, ja que ha estat llegint els contes i poemes que escrivim a l’escola i li han agradat molt.

A la Farigola
ha vingut un mag
i ens ha fet un regal
una titella de drac

Els petits es pensaran
a la classe un nom
per què aquest drac
el conegui tothom

dimecres, 1 de desembre del 2010

TELE-FARIGOLA

Avui el programa info-k ha vingut a les aules de sisè per gravar imatges que aviat s’emetran en aquest informatiu. L’objectiu de la filmació és difondre la feina que s’ha estat fent sobre els Drets dels Infants. Els nostres farigolins i farigolines més grans han fet una demostració de totes les joguines que han construït amb material reciclat i que podeu veure al passadís de l’escola.
La propera setmana rebran un premi molt i molt especial de mans d’un personatge molt i molt famós....

EL DRAC ES TROBA AMB ELS DELEGATS I DELEGADES

Avui hem fet una trobada amb els delegats i delegades de l’escola per a decidir quin procés caldrà seguir per triar el nom del la nostra mascota. La canalla de 1r, 2n i 3r proposaran els possibles noms (un per aula)  i el proper divendres dia 10 tots els nens de l’escola i tot el professorat triarem el nom que més ens agradi. Fins i tots els petitons i petitones participaran en les votacions!
Per altra banda, els nens i nenes de 4t, 5è i 6è de la Farigola i de la resta d’escoles europees  estan aquests dies decidint el logo europeu pel projecte Comenius e-twining.
Molta sort als nostres dos logos!!

Drets dels infants

Durant les últimes setmanes, l’alumnat de 5è i 6è han treballat els Drets dels Infants. L’alumnat de 5è va treballar en grups per difondre i defensar mitjançant una campanya electoral el dret dels infants que cada grup considerava més important. Dilluns, 29 van exposar els seus arguments a les classes de 6è i de 4t. Posteriorment es va produir una votació per saber quin dels drets dels infants exposat era considerat més important per l’alumnat de La Farigola, o si més no, quin d’ells calia més atenció que la resta. El resultat de la votació va ser el següent