dimarts, 30 de novembre del 2010

DRAC AL FUTBOL

Ahir a la nit la nostra mascota va anar al Camp Nou a veure el partit. Malgrat es va mullar bastant va disfrutar molt de l’ambient que hi havia. Va aplaudir els gols i va fer l’ola amb les seves ales.
El que més li va agradar va ser quan va participar en fer el mosaic: li va tocar el color blau

dilluns, 29 de novembre del 2010

EL DRAC VA AL FUTBOL

Aquesta nit, la nostra estimada mascota ha decidit anar a veure un partit de futbol. Aquí el teniu consultant el mapa del metro per saber com arribar al Camp Nou. Esperem que no es perdi....

diumenge, 28 de novembre del 2010

EL DRAC VISITA LA BASILICA

Aquest cap de setmana la nostra mascota ha anat en metro cap a la Sagrada Família. S’ha quedat impressionat amb l’alçada de les torres i amb la quantitat de turistes que feien cua per visitar l’interior de la Basílica. El que més li ha agradat són els trencadissos que hi ha per tot arreu i que brillen amb el sol.
 

UN FILTRE D'AIGUA. Experiment de l'alumnat de 6è B

 
La classe de 6éB hem fet l’experiment d’un filtre d’aigua que està  relacionat amb el tema de Medi Natural “La Protecció del Medi”. Hem necessitat cotó, sorra fina, grava, una ampolla de plàstic, una escumadora, un gibrell, terra, fulles seques, tisores, aigua, dos gots i oli de fregir. Hem seguit aquest procediment: 
Primer hem tallat el cul de l’ampolla i l’hem posada cap per avall. A continuació hi hem posat en aquest ordre: 5 cm de cotó fluix, 10 cm de sorra fina i 15 cm de grava.
Després hem agafat el gibrell i hi hem posat aigua. L’hem barrejada amb oli de fregir, terra de l’hort i fulles seques per que quedés bruta. I quan han passat 10 minuts hem tret tot el que surava amb l’escumadora sense fregar el fons del gibrell.
Posteriorment, hem abocat una mica d’aigua bruta en el got número 1 i hem recolzat l’ampolla en el got número 2. 
 Finalment, hem abocat aigua del gibrell per la part de dalt de l’ampolla i hem esperat fins que l’aigua ha caigut al segon got. HA SORTIT NETA...!!! Hem depurat l’aigua del gibrell, però encara ens faria falta potabilitzar-la per poder beure-la.
                                       

dissabte, 27 de novembre del 2010

LA NOSTRA MASCOTA

Avui a l’escola hem conegut aquest simpàtic drac que serà la mascota farigolina del projecte Comenius/e-Twinning. A partir d’ara podreu seguir les seves aventures cada dia en aquest bloc i us podem  assegurar que és una mica trapella i tafaner. De moment no té nom , però durant aquesta setmana, tota la canalla de l’escola farem una tria i us informarem de la decisió. Tindran mascota la resta d’escoles europees?

DIETA MEDITERRÀNIA

Aquesta setmana els nens i nenes de CM i CS hem fet al menjador un taller sobre la dieta mediterrània. Com ja sabeu aquesta dieta ha estat reconeguda per l’UNESCO i juntament amb un seguit d’hàbits saludables com fer exercici ens ajuden a créixer forts i sans.
El més divertit del taller va ser quan ens va tocar fer una amanida-paisatge amb espinacs, taronges, espàrrecs, cebes, tomàquets, pastanaga, pinyons, olives i una vinagreta d’oli, vinagre i melmelada de maduixa.
Que bo i que sa estava tot!!!!
Aquí teniu la foto de l’amanida per a que us animeu a fer-la a casa.

dimarts, 23 de novembre del 2010

LAVABOS PER ALS GATS

Com us dèiem ahir, la setmana passada vam rebre la visita de la Montse que és una de les col•laboradores de PROGAT, una associació que té cura del gat de carrer. La Montse ens va explicar un conte que tractava d’un gat que era abandonat pels seus amos i de com després de passar algunes aventures, uns nens l’adoptaven.
La Montse ens va donar consells sobre com tenir cura dels animals de companyia i ens va regalar un llibre amb la historia del gatet a tota la canalla des de P-3 fins a 3r.
La Montse també ens ha ajudat a muntar uns lavabos pels gats als patis de l’escola i d’aquesta manera, si entren, sabran on han de fer les caques.

dilluns, 22 de novembre del 2010

La Montse de "Progat" ens ha fet una xerrada

Dijous al Cicle Inicial, ens va visitar la Montse que és voluntària de "PROGAT" i ens va fer una xerrada sobre els gats i com s'han de cuidar. Aquí teniu fotos de 2n.

 

divendres, 19 de novembre del 2010

LOGOS FARIGOLINS

Avui dijous s’han fet les votacions per part del sector alumnat i del sector professorat. Els delegat i delegades de cada classe han portat el resultat de les votacions d’aula a la mesa electoral i dos d’ells s’han encarregat de fer de vocals i comptar els vots. Aquí teniu els dos logos guanyadors: el de la Carme i el de la Givanna. Esperem que tinguin molta sort a Europa.

dimecres, 17 de novembre del 2010

Logos comenius

Com ja sabeu, la nostra escola participa d’un programa Comenius juntament amb altres escoles europees. El curs passat vam rebre la visita de tres profes estrangers i aquest any s’ha fet una trobada de profes a Anglaterra.
Aquest projecte necessita un logo que s’haurà  de triar entre tots els que han fet els nens i nenes de les escoles europees que hi participen.
L’alumnat de 4t, 5è i 6è han elaborat logos i a la foto us mostrem  els 12 logos  finalistes de la nostra escola.
Dijous, professorat i alumnat farigolí escollirà els dos logos que representaran la nostra escola en la selecció final que es farà a França.
Penseu quin us agrada més!!!

Ens visita una patronista de "MANGO"

A la classe de 5è B estem fent un projecte sobre “El món de la moda”. El dimarts 9 de novembre ens va visitar l’Olga, una patronista de MANGO  per explicar-nos com funcionava l’ofici de patronista. Primer de tot ens va ensenyar unes fotografies  de les màquines que feien servir per fer els teixits. Vam poder veure en un vídeo que gairebé tot ho fan amb ordinadors i amb màquines que semblen robots! Després ens va ensenyar uns patrons preparats per a fer una samarreta, tant per a noi com  per a noia. I com que ja estaven muntats sobre roba, en vam tallar alguns entre tota la classe… amb unes tisores de 25cm de llarg (i eren les més petites que tenia! –ens va dir l’Olga). També ens va ensenyar moltes maneres de cosir el patró amb l’ajuda d’un maniquí. Ara tenim un patró cadascú i el repte de fer-nos nosaltres la nostra pròpia samarreta. Esperem que a casa ens donin un cop de mà. Quan es va acabar la sessió, l’Olga ens va dir que ens deixava molts accessoris per poder afegir a la samarreta. Si tot surt bé farem una passarel·la de models. Ja en tindreu notícia!
VA SER GENIAL  QUE VINGUÉS LA PATRONISTA A L’ESCOLA!!!!!

divendres, 12 de novembre del 2010

UNES GRANS ARTISTES

Tota la canalla de la Farigola hem participat en el concurs de dibuix que organitza l’Ateneu del Clot amb motiu de les festes de Sant Martí. El concurs es titula “Memorial Pere Buezo” i hi participen diverses escoles. Aquí teniu les tres farigolines  guanyadores: la Marta, la Joana i la Mar.
Felicitacions a tots i a totes els participants!!!

dilluns, 8 de novembre del 2010

PARES I MARES A L’ESCOLA

 









            Els pares i mares que assisteixen al curs de català a la nostra escola han començat ja les classes. Aquest curs l’organitza el Consorci de Normalització Lingüística i és totalment gratuït. Estan a l’escola les tardes de dilluns i dimecres i els podeu veure a l’ aula de cinquè. La senyoreta diu que es porten molt bé a classe, fan els deures i estan aprenent molt. La seva delegada és la mare de l’Eric de tercer. Esperem que s’ho passin bé.
 

diumenge, 7 de novembre del 2010

A 2n estudiem la verema i fem vi

Els nens i nenes de 2n hem estudiat la verema del raïm i a la classe hem fet vi. Sí, sí, no l'hem trepitjat, l'hem aixafat amb les mans i hem fet el mateix que es fa amb els peus...! Ara de moment és most. Més endavant anirà fermentant i es convertirà en vi. Mireu, mireu

 

divendres, 5 de novembre del 2010

Educació Física a 5è

Els alumnes de 5è hem començat a fer el Flic-Flac


 

dilluns, 1 de novembre del 2010

PROJECTE: El LLEÓ I LA LLEONA

SOM LA CLASSE DEL GAT AMB BOTES (P5-B). 
ENS AGRADA MOLT SABER COSES DELS LLEONS I PER AIXÒ, HEM PORTAT MOLTA INFORMACIÓ A L’ESCOLA PER PODER TREBALLAR EL PROJECTE: EL LLEÓ I LA LLEONA. MIREU QUÈ HEM FET: