dimecres, 24 de febrer del 2010

Nou ambient a Infantil

Aquesta setmana ens agradaria explicar-vos l’ambient que fem per aprendre a tenir cura de gats i gossos. Ens ensenyen que necessiten joguines, menjar i beure, un lloc per descansar, un veterinari , un collaret i una placa on posi el seu nom i molt i molt de carinyo. Durant el taller poden jugar a caçar ratolins, a esmolar-nos les ungles en un gratador i el més divertit: recollir les caques que fan els gossos al carrer. Amb tot això entenem que els animals que conviuen a casa formen part de la família i que cal cuidar-los , estimar-los i saber el que necessiten. Creieu que la caca que surt a la foto és de veritat?

dijous, 18 de febrer del 2010

1r VISITA LA TORRE AGBAR

Avui a la tarda, les nenes i els nens de 1r, hem anat a visitar la Torre Agbar. És altíssima. No s'acaba mai i si mires amunt quasi et mareges.... Hem vist fotos de l'aigua en els seus 3 estats diferents i també hi havia aparells per depurar l'aigua que està bruta, que és la depuradora que amb uns motors  mouen l'aigua barrejada amb  aire i amb uns filtres especials  es va tornant neta i potable i passa a través de les canonades i arriba als dipòsits de les cases i a les aixetes. Com que ja ho havíem estudiat, ha estat molt interessant de veure.
Aquestes fotos ens les hem fet a la Torre Agbar per fora.

dissabte, 13 de febrer del 2010

LA FARIGOLA SOLIDÀRIA

Només us volem dir una cosa : 
MOLTES GRÀCIES!    
Els delegats i delegades de sisè van anar a la Caixa a fer l’ingrés dels diners destinats a l’ONG Metges sense Fronteres. gairebé 1500 euros que es destinaran a ajudar  moltes persones.
El director en cap d’aquesta organització ha enviat una carta a l’escola agraint la vostra/nostra col·laboració. És aquesta:

 




Metges Sense Fronteres
Delegació Catalunya, Balears, Aragó i Canaries
C/ Nou de la Rambla, 26
08001 Barcelona
Tel: 93 304 61 00 Fax: 93 304 31 02
E-mail: msf-bcndele@barcelona.msf.org
Web: www.msf.es

AGRAÏMENT DE DONACIÓ
Barcelona, a 10 de febrer de 2010
Metges Sense Fronteres (MSF) agraeïx als professors, pares i sobre tot els alumnes de l'Escola La Farigola del Clot, el seu esforç per a recaptar fons que ens ajudin a millorar les condicions de vida de les poblacions que atenem. Aquets esforç realitzat durant una setmana matí i tarda, ens permetrà salvar moltes vides.
L'organització ha rebut un donatiu de 1483 Euros, que destinarà als projectes d'acció humanitària que estem desenvolupant a Haití.
Actualment MSF compta amb 19 emplaçaments hospitalaris, incloent-hi dos Hospitals de campanya. També estem treballant amb clíniques móbils. El personal desplegat consta de 1.280 haitians i 375 profesionals humanitaris enviats des d’altres paisos. Hem pogut aterrar 40 avions amb un total de 1.460 tones de material médic i de primeres necessitats. I portem més de 13.000 persones attesses i més de 1.400 intervencións quirurgiques realitzades (més informació a www.msf.es)
En nom de tot l'equip de MSF i de les persones a les que podrem atendre amb la vostra aportació, els hi reiterem el nostre agraïment
        Aitor Zabalgogeazkoa
  
DIRECTOR GENERAL MSF-E

METGES SENSE FRONTERES, com organització internacional d'acció medico-humanitària,
intenta preservar la vida i alleujar el sofriment dintre del respecte a la dignitat, amb la voluntat de
reestablecer al ser humà la seva capacitat d'elecció i autonomia.
La nostra voluntat es tradueïx a dur l'ajuda humanitària i sanitària a les poblacions en situació
d'emergència per causa de catàstrofes naturals i humanes, conflictes armats, poblacions marginades i allà on la nostra presència al costat de les poblacions més desfavorides sigui necessària.

CARNESTOLTES AL PATI DE L’ESCOLA

Ahir divendres a la tarda, l’AMPA  va organitzar una festa de Carnestoltes per a tot l’alumnat de l’escola. Les famílies de sisè es van encarregar de vendre el berenar i així recollir diners per la festa de comiat que es farà als més grans de l’escola. Mireu quins personatges més divertits van animar la festa!

S’ACABEN LES ORDRES BOGES

I per fi va arribar el divendres amb l’última ordre boja on ens demanaven que havíem de venir de qualsevol manera. I és que ja se sap: PER CARNAVAL TOT S’HI VAL!.  La veritat és que hi va haver de tot : roba a l’inrevés, mitjons de colors, calçotets al cap, mitjons a les mans, cinturons al coll, bufandes al cap, pantalons estripats….
I els més grans, fins i tot podien portat llaminadures a l’escola ! Quina sort... !
Per cert, coneixeu aquesta senyoreta ?

dijous, 11 de febrer del 2010

A 1r experimentem amb els estats de l'aigua.

Avui els de 1r hem fet un experiment per comprovar i veure com podem canviar l'estat de l'aigua. vam començar per posar aigua en una bossa de fer glaçons i avui els hem posat en una olla de vidre i els hem escalfat fins que ha passat de sòlid a estat líquid i després, a començat a evaporar  i a fer núvols que com que teníem l'olla tapada s'han quedat totes les gotes de vapor al tap i fins i tot ha plogut!!! després hem destapat i el núvol de vapor ha pujat fins al sostre de la classe.... Ha estat tota una experiència veure com canviaven els 3 estats de l'aigua ràpidament... Quina emoció...!

Avui tots amb davantal...

Aquí teniu una petita mostra del dia d'avui. L'ordre boja del carnestoltes ha estat anar tots amb davantal...! i us puc ben assegurar que ha estat tot un èxit. Hi havia tantíssims davantals i tan bonics i variats, que de ben segur que no n'havíem vist mai tants.
I demà, més carnestoltes...!

Els de 4t anem al teatre

El dijous 4 de febrer, els nens de 4t vam anar a veure l’obra de teatre Robin Hood en anglès al Centre Moral i Cívic de Ploblenou. Els de 4t tenim diferents opinions, a alguns els hi va agradar, i a alguns no, com moltes vegades passa. Però en general el que més ens va agradar van ser les bromes i coses divertides i el que menys ens va agradar va ser que canviven d’escena ells mateixos i constantment. A alguns no ens va agradar que maltractessin el gos de peluix. El que més ens va agradar del que deien en anglès varen ser les cançons de Robin Hood i Money, money, money.

dimecres, 10 de febrer del 2010

LA FARIGOLA ES GUARNEIX EL CAPARRÓ



Avui ens han manat que havíem de venir amb el cap decorat i aquest matí tota la canalla de l’escola hem arribat amb el cap ple de plomes, cintes, barrets, cuetes, mocadors, antenes, orelles, llaços, gorres i  perruques. A més a més ens hem assabentat que els més grans no han tingut deures i que demà poden seure on vulguin....
Heu vist que guarnides anaven les mestres?
 I ara un secret: avui hem vingut tots i totes amb ulleres de sol ; no per anar a la platja ni a la neu sinó per fer un gran ball i celebrar l’aniversari de la nostra escola. Ha estat genial... segur que si ens veuen ens contracten per sortir a la tele

LA FARIGOLA JA TÉ... 30 ANYS !!

Avui dimecres 10, a l'escola, ens hem guarnit el cap i amb unes ulleres de sol esplèndides, hem anat tots i totes a cantar i a ballar al vestíbul de l'escola la cançó que durant tots aquests dies hem estat assajant amb molta dedicació i moltes ganes: "La Farigola ja ha fet 30 anys". Tots els nens i nenes, nois i noies, mestres i demés personal de l'escola, hem ballat i cantat del principi a la fi i ho hem fet GENIAL!!
Felicitats, heu treballat de valent.
Si teniu ganes de cantar, us la poden ensenyar els vostres fills i filles, que se la saben molt bé.
La Farigola ja ha fet 30 anys
Farigola…
Farigola…
La Farigola fa 30 anys amb il·lusió,
Amb molta marxa ho volem recordar tots.
Apa! Ja toca,  (‘) que cantem la cançó.
 Farigola
Ja fa molt temps que tot això va començar,
som gent d’empenta i amb ganes de treballar,
si tú t’hi esforces, (‘) aprendrem plegats.
                                 Farigola
                                 La teva escola
                                 Farigola
                                 La teva escola
La Farigola ja ha fet 30 anys (bis)
Tots junts hem d’anar endavant.
    Oh- oh- oh- oh- oh
Molts exalumnes ja han fet aquest camí
I cada any ens arriben nous farigolins,
Ser companys sempre, tan grans com petits.
      Farigola
     L’has de fer teva
     Farigola
      Veure-la crèixer.
   La Farigola ja ha fet 30 anys (bis)
Tots junts hem d’anar endavant,
Riure i conviure a cada instant
    Oh- oh- oh-oh- oh (bis)
La Farigola ja ha fet 30 anys (bis)
Tots junts hem d’anar endavant
Riure i conviure a cada instant
Pas a pas és important
Cada dia ens fem més grans
La Farigola ja ha fet 30 anys x 8
    
          Així ho han vist els de 1r  

dimarts, 9 de febrer del 2010

MILLORANT L’ANGLÈS

L’alumnat de sisè ha iniciat les classes d’educació visual i plàstica en llengua anglesa.  Aquest curs ho faran només durant el segon trimestre.
Aquesta innovació forma pla d’un projecte anomenat PELE (pla experimental en llengües estrangeres) que hem implantat a la nostra escola.
L’alumnat tindrà dues mestres a l’aula: la mestra d’educació visual i plàstica i la mestra d’anglès i les classes es basaran en l’ús de les noves tecnologies ja que les aules que utilitzen tenen ordinadors i pissarra digital.
A part de la sessió a l’escola l’alumnat podrà continuar la seva feina mitjançant una aula virtual que forma part del mateix projecte. D’aquesta manera l’alumnat té accés a tots els treballs que es fan des de l’ordinador de casa seva.

COMENÇA CARNESTOLTES AMB ORDRES BOGES: TOTHOM A FER ESPORT!

Avui a l’escola hem iniciat les ordres boges que ens permeten fer coses que no acostumem a fer a l’escola. No és que ens haguem tornat bojos, és que s’acosta Carnestoltes i és època de disbauxa...Per exemple: aquest matí han arribat a l’escola futbolistes, jugadores de bàsquet, escaladors, muntanyeres, patinadors, ciclistes, nedadores, boxejadores, jugadors de rugbi, jugadores de beisbol, esquiadors, gimnastes, judoques...

dilluns, 8 de febrer del 2010

DIVENDRES 5 DE FEBRER. SÓN LES 5. HORA DE PLEGAR.

Són les 5 i la Maria com cada dia en aquesta hora, toca el timbre. És hora de plegar. Aquesta és l'última vegada que la Maria toca el timbre. Ens deixa. Es jubila! Si, sí, la Maria es jubila. Sembla que no pugui ser, però el temps ha passat. Després de tots aquests anys de tenir-la dia a dia amb nosaltres, ara li arriba l'hora del canvi  i per a ella comença una nova etapa.
Maria, divendres vas veure com i quant  t'estimen els nens i nenes de La Farigola...!
També nosaltres, Maria, et trobarem a faltar.
Com diu Sisa a la cançó, casa meva és casa vostra... Aquesta, sempre serà casa teva, la teva escola.

dissabte, 6 de febrer del 2010

2n VA A VEURE DANSA CONTEMPORÀNIA

El dia 29 de gener els alumnes de 2n vam anar a l' Institut del Teatre  a veure dansa contemporània. Va ésser un espectacle veritablement maco, molt senzill però a la vegada espectacular. Ens vam delectar amb la  barreja de música d' autors  clàssics i la dansa actual. Veure persones d’arreu del món amb tanta vocació i que ho fan tan bé posa la pell de gallina....

dimecres, 3 de febrer del 2010

LA FARIGOLA SOLIDÀRIA

Durant aquesta setmana la comunitat educativa de la nostra escola està recollint diners per  poder ajudar les víctimes del terratrèmol d’Haití.
Cada matí i cada tarda els delegats i delegades de sisè s’ocupen de fer la recol·lecta i , a l’hora del pati, fan el recompte dels diners.
La idea va sorgir de la reunió de delegats i delegades quan es va llegir una carta de l’escola Baloo demanant la col·laboració d’altres escoles.
Els diners recollits s’entregaran a l’ONG Metges sense Fronteres.
Divendres us informarem de la quantitat recollida.
Gràcies a tothom per col·laborar.

LA FARIGOLA PER LA PAU

L’alumnat i el professorat de la nostra escola desitgem que hi hagi Pau en el món i per aquest motiu ho hem escrit ben gran i en 70 idiomes diferents.

dimarts, 2 de febrer del 2010

L'AIGUA. UN BÉ ESCÀS

Les nenes i els nens de 1r estem estudiant el projecte de l'aigua. Com que és un tema molt important i hem de procurar no malgastar l'aigua perquè es pot acabar, us ensenyem aquest video que us pot ajudar a aprendre com n'és d'important estalviar aigua.

BLAVETA. UN CONTE SOBRE L'AIGUA

US CONVIDEM A  ESCOLTAR UN CONTE QUE ENS DIU COM PODEM ESTALVIAR AIGUA FÀCILMENT

MÉS RECURSOS SOBRE L'AIGUA I EL SEU ÚS

Com que el tema de l'aigua és tan i tan i important per a tothom, a més del video d'abans, us posem aquests enllaços que de ben segur us agradaran perquè a més de divertits  hi podem aprendre molt sobre l'aigua. Ja sabeu que només cal clicar a sobre. Val la pena entretenir-s'hi una estona..!

http://www.imta.gob.mx/educacion-ambiental/aprende/interface.html

http://aca-web.gencat.cat/aca/appmanager/aca/aca?_nfpb=true&_pageLabel=P1220354461208201222079

dilluns, 1 de febrer del 2010

3r VISITA EL ZOO

Mira l'estruç quin coll més llarg!  Guau, quin salt han fet els dofins! Ei, la girafa està embarassada! Els suricates prenen el sol. Els ximpanzés juguen amb una roba. Les cabretes no paren de llepar-me. Mira l'elefant, i els micos... i les gaseles i les zebres i els flamencs.
Aquestes són algunes de les moltes frases que vam poder viure i sentir els de 3r al Zoo de Barcelona.
Vam fer una classe pràctica sobre els vertebrats i vam poder veure de ben aprop un munt de bestioles. I també vam aprofitar per passar-ho genial al parc infantil tirant-nos pel tobogan i la tirolina. Ens va fer un dia de meravella i vam aprendre molt sobre els animals i les seves característiques. Va ser genial!