dimarts, 16 de març del 2010

Visita al Museu d'història de Barcelona

El dia 23 de febrer,  les noies i nois de 5è  vam anar al museu d’història de Barcelona. Quan vam arribar,  vam anar a una plaça a esmorzar. Després, vam fer un volt per la plaça del Rei i els seus voltants, en ells vam veure la muralla romana. Vam sortir de la ciutat romana i vam veure les restes dels aqüeductes que entraven a la ciutat procedents del riu Besós i de la serralada de Collserola.
A la ciutat romana de Barcino hi havia dos carrers que eren els únics que sortien de la muralla. Aquests dos carrers es deien Decumanus  i Cardus maximus.  Es creuaven en un punt on estaven situats els edificis més impotants de Barcino, aproximàdament on ara és la plaça Sant Jaume.
També vam veure quatre columnes que formaven part del temple dedicat a August,  el fundador de la ciutat de Barcino.
Quan vam entrar al museu ens van fer baixar amb ascensor fins a la planta baixa que és on estaven les restes de la ciutat romana.  Ens van ensenyar com eren les domus (cases romanes per a gent rica). Després ens van ensenyar diferents tallers romans: la bugaderia,  el taller de salaó del peix  i  el celler on guardaven el vi.
Va ser molt interessant i ens ho vam passar molt bé.