dimecres, 4 de novembre del 2009

Micòleg a l'escola

El dilluns dos de novembre, a primera hora del matí, va venir a l’escola un amic de l’Imma, anomenat Oriol, a explicar coses sobre bolets a la classe de 6è B.
Ens va explicar que hi havien 2 famílies de bolets: els basidiomicets i els agarics. També ens va dir que els bolets sortien aproximadament 21 dies després de ploure i que la tòfona és el bolet més car del món; val uns 350 euros els 100gr i... 1500 euros el kg!!!!
També sabem que a Catalunya hi ha 7 espècies de bolets mortals i que n’hi ha, que si els escalfes deixen de ser tòxics perquè amb la calor perden els components tòxics...
L’Oriol ens va portar un munt de bolets com la “Amanita phalloide ” Farinera Borda (que és el bolet més verinós de les “ Amanites ”que es pot trobar a Catalunya ), un “ Peu de Rata ”, unes quantes “ Llenegues ” (l’ Oriol i la Imma ens van dir que eren boníssimes!!! )...
A tots ens va agradar molt que l’Oriol vingués a la classe perquè ens va ajudar molt en el projecte responent-nos les preguntes que havíem elaborat per preguntar-li. Va ser molt interessant!!!

Sisè B